Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tapasztalt már más is ilyen...

Tapasztalt már más is ilyen problémát a kenyérrel?

Figyelt kérdés
Anyám krumplis házi kenyeret szokott sütni, eddig nem volt vele probléma, egy héten belül elfogyott a kenyér. Viszont az elmúlt hetekben, amikor már épp fogyóban lenne a kenyér, megjelenik rajta egy halvány feketén látszó folt, nagyon fura lesz az illata is, de nem olyan, mint a penész. Anyám azt mondta, hogy semmi baja a kenyérnek, nyugodtan megehetem, de amikor beleharapnék, rögtön előjön a hányingerem tőle. Biztos, hogy van valami baja, de akkor ők hogyan képesek megenni? Nem hiszem, hogy ételmérgezést okozna, viszont számomra így nagyon undorító, ami rossz, mert én kb. mindennap eszek valamihez kenyeret. A kérdésem az lenne, hogy ez mi lehet? Másnál is volt már ilyen a házi kenyérrel?

2021. ápr. 8. 19:10
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Igen
2021. ápr. 8. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
1. És szerinted mi az?
2021. ápr. 8. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Covidos lehettél, majd elmúlik lassan.
2021. ápr. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
3. Elmondanád nekem, hogy mégis mi az összefüggés a covid és egy kenyér elváltozása között? Az egy dolog, hogy fura volt a szaga (annyira, hogy képtelen voltam beleharapni), de a halvány elfeketülést mivel magyarázod? Nyilván azt anyám is látja, csak nem érdekli. Nem, nem voltam covidos és nem is hallucinálok, csak az érdekel, hogy mitől lehet ilyen a kenyér.
2021. ápr. 8. 23:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy fénykép sokat segítene, mert így csak a sötétben tapogatózunk. Ha már az illatát nem tudod elküldeni a neten...
2021. ápr. 8. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Akármit mond anyád, az bizony penész, méghozzá a legrosszabb fajtából, a fekete penész.

A krumplis ételek hajlamosak a fekete penészre, ha anyád nem hiszi, próbálja ki egy kis maradék krumplipürével. "Felejtse" kint valahol egy hátig (gondolom a kenyeret sem tartjátok a hűtőben) és majd meglátja!

2021. ápr. 9. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem ennék meg a penészes kenyeret, hanem hagynák még napokig, akkor megláthatná, hogy burjánzik tovább.
2021. ápr. 9. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az penész. Ahogy érkezik a melegebb idő, rövidül a pékáruk eltarthatóság. A legtöbb konyha hűvösebb télen, mint nyáron, így a romlás egyre gyorsabb lesz. 3-4 nap után érdemes lehet a hűtőbe tenni, majd evés előtt hagyni neki egy kevés időt, hogy visszamelegedjen szobahőmérsékletűre, hogy ne veszítsen sokat az élvezeti értékéből.


Szeletelve fagyaszthattok is le belőle, így a hét második felében a fagyasztóból vennétek elő a kenyeret. Egyesek a szobahőmérsékletű kiengedést szeretik, mások a sütőbe teszik. Mi a mikróba tesszük egy percre, félidőnél megfordítjuk. A jégkristályokból gőz lesz, ami megpuhítja a kenyeret.

2021. ápr. 9. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!