Lehet ettől van bajom mit kéne tennem vagy majd jobban leszek?
Szerintem sima gyomorrontás. A penészen kívül más is elszaporodott abban a sajtban. Én sose megyek ilyesmivel orvoshoz, egy-két nap hasmenéssel, rosszabb esetben hányással általában megúszom. Ha tovább tart vagy a kiszáradás fenyeget, akkor viszont telefonálni kell orvosnak és tanácsot kérni, mitévő legyél. Ami nekem bevált, az az orális rehidráló folyadék (vagy sportital is jó), ezekben különféle sók vannak, amit a hasmenés miatt pótolni kell. Az íze rémes, de hányásnál is jobban bennmarad, mint a víz.
A penésztől tudtommal nem azonnal lesz bajod, hanem hosszú távon gyűlik a káros hatás. De lehet, hogy ezt rosszul tudom.
A penészgombáról azt kell tudni, hogy ott is ott vannak már a fonalai, ahol még nem látod. Az a sajtkrém valószínűleg már totál romlott volt.
Pihenj, igyál sok folyadékot, lehetőleg vizet, rágcsálj kekszet, pirítóst, almát, és ha holnapra nem javulsz, akkor pedig hívd fel a háziorvosodat. Ha holnapra rendbejössz, akkor pedig nyilván nincs szükség orvosra.
Szia, jobban vagy? Egyik régi ismerősöm (nem tom, h miért),még azt a kenyeret simán megette, amin volt egy kis fehér penészréteg, szerintem nem lett tőle semmi baja...
De abban a sajtban más bacik is lehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!