Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet ettől van bajom mit...

Lehet ettől van bajom mit kéne tennem vagy majd jobban leszek?

Figyelt kérdés
Tegnap a hűtőben találtam egy sajtkrémet, gondoltam megeszem, mikor kinyitottam, láttam, hogy a tetejét teljesen ellepte a penész már, de a penész alatt ahol lekapartam még normális színű volt, szóval úgy döntöttem, hogy biztos alatta még jó, lekapartam hát a felső talán egy centiméter vastag rétegét, azt kidobtam, majd a még tiszta részéből megkentem magamnak két szendvicset, nem volt túl furcsa az íze így megettem. Hajnalban arra keltem fel, hogy nagyon rosszul vagyok, remegek meg hőemelkedésem volt ezek mellett pedig erős hányingert is éreztem majd hánytam is. Már valamivel jobban vagyok, kicsit fáj a fejem meg a hasam még, szerintetek érdemes lenne orvoshoz mennem? Nem szívesen mennék oda ebben a covidos időszakban, mit kellene tennem?

2021. ápr. 4. 19:18
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, jó kategória-e, utólag belegondolva, lehet az egészség témakörbe kellett volna tennem.
2021. ápr. 4. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sima gyomorrontás. A penészen kívül más is elszaporodott abban a sajtban. Én sose megyek ilyesmivel orvoshoz, egy-két nap hasmenéssel, rosszabb esetben hányással általában megúszom. Ha tovább tart vagy a kiszáradás fenyeget, akkor viszont telefonálni kell orvosnak és tanácsot kérni, mitévő legyél. Ami nekem bevált, az az orális rehidráló folyadék (vagy sportital is jó), ezekben különféle sók vannak, amit a hasmenés miatt pótolni kell. Az íze rémes, de hányásnál is jobban bennmarad, mint a víz.

A penésztől tudtommal nem azonnal lesz bajod, hanem hosszú távon gyűlik a káros hatás. De lehet, hogy ezt rosszul tudom.

2021. ápr. 4. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy spórolni kell, de ennyire, bsszus? :D
2021. ápr. 4. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A penészgombáról azt kell tudni, hogy ott is ott vannak már a fonalai, ahol még nem látod. Az a sajtkrém valószínűleg már totál romlott volt.

Pihenj, igyál sok folyadékot, lehetőleg vizet, rágcsálj kekszet, pirítóst, almát, és ha holnapra nem javulsz, akkor pedig hívd fel a háziorvosodat. Ha holnapra rendbejössz, akkor pedig nyilván nincs szükség orvosra.

2021. ápr. 4. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igyál meg egy pohár jó szénsavas kólát. Sokat fog segíteni.
2021. ápr. 4. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem inkább elkaptad a covidot.
2021. ápr. 5. 07:28
 7/7 anonim válasza:
76%

Szia, jobban vagy? Egyik régi ismerősöm (nem tom, h miért),még azt a kenyeret simán megette, amin volt egy kis fehér penészréteg, szerintem nem lett tőle semmi baja...

De abban a sajtban más bacik is lehettek.

2021. ápr. 5. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!