Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért olyan olcsó a csirkemáj?

Miért olyan olcsó a csirkemáj?

Figyelt kérdés

Ez a kedvenc húsom, és szerencsére nagyon olcsó.

Egy kiló csirkemáj 600-700 forint, fagyasztottan Lidl-ben 500 forint, ami számomra nagyon jó hír, legalább fél kilót megeszek egyszerre.

A többi hús ezzel szemben nagyon drága, pedig a tápértékük gyakorlatilag azonos. Sőt talán több is benne a jó, mint például a csirkemellben, pulykamellben ami legalább dupla ennyibe kerül.

De miért olyan olcsó akkor?

2021. ápr. 2. 09:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
A csirke máj belsőség, nem hús.
2021. ápr. 2. 10:07
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
A csirkemáj nem hús, hanem belsőség.🙂
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

A máj nem hús, hanem belsősèg.

Egyébként sok helyen meg sem eszik. Én is nagyon szeretem, bár azt nem értem miért olcsó, sok csirke kell egy kilónyi májhoz.

4/15 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ez a kereslet-kínálat elvének iskolapéldája. A máj nem népszerű része a csirkének. De a csirkét csak egyben lehet levágni, tehát ha el akarsz adni egy csirkemellet drágán, akkor lesz mellé két combod, két szárnyad, májad, zúzád, szíved stb. Úgy érdemes megválasztani az árakat, hogy mindet el tudd adni, tehát a kevésbé népszerűeket, mint a máj, szív, zúza olcsóbban, a mellet a legdrágábban, a combot közepes áron adhatod.
2021. ápr. 2. 10:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előzőek írták. A máj belsőség, ahogy a szív és a zúza is. Nem népszerű étel, pedig egészséges, mert sok benne a vas. Én is nagyon szeretem, általában resztelt májnak csinálom meg, vagy húslevesbe teszem a többi belsőséggel együtt.
2021. ápr. 2. 10:26
 6/15 Noren1989 ***** válasza:
79%

Gyakorlatilag mellékterméke a csirketenyésztésnek.

Gondold el ugyanezt pl kacsa, vagy libamájjal...

2021. ápr. 2. 12:01
 7/15 anonim ***** válasza:
10%

Husok es belsosegek ara, mutatja a minoseguket is! :)

Tehat ha olcsonak tartod a csirkemajat ... mit jelent? ... tapertekben es az emberi fogyasztasban elfoglalt helye: a szar kategoriaba sorolhato :)))

Farhat is olcso ... az is szar! :)))

Remelem eleg magyar voltam es akkor ertheto is :DDD

2021. ápr. 2. 12:04
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

7

🤦‍♀️ de ostoba vagy

2021. ápr. 2. 12:09
 9/15 anonim ***** válasza:
5%
szerinted :)))
2021. ápr. 2. 12:10
 10/15 anonim ***** válasza:
85%

9+

... de jo, hogy nem vagyunk egyformak!!! :DDD

2021. ápr. 2. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!