Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy élelmiszergyártónak miért...

Egy élelmiszergyártónak miért jó hogy egy népszerű termékének csökkenti a minőségét?

Figyelt kérdés

Pl. nutella, 20 éve minden háztartás spájzában megtalálható volt. Azóta sokszor romlott a minősége, mára már teljesen íztelen barna massza lett, persze jó drágán. már a boltokban sem nagyon lehet megtalálni mert senki sem forgalmazza, mert így senki sem veszi meg.

A pilóta keksz, vaniliás karika dettó, íztelen förmedvény lett- senki sem veszi meg - kikerül a forgalmazásból.

Most két nagyon népszerű terméken vettem észre hogy változott a recept és ihatatlanok lettek, az egyik a soproni ipa a másika coca cola. Ráadásul mindkettőnek az ára is emelkedett az elmúlt 1 év alatt.

Miért csinálják ezt?

2021. ápr. 1. 12:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

20 évvel ezelőtt más szabályozások voltak az élelmiszerekre.

Pl sokkal több cukrot es adalékanyagot tartalmaztak.

2021. ápr. 1. 13:26
 12/23 anonim ***** válasza:
54%
Na meséljetek, mi a probléma a 6-os kommentemmel? :) Lepontozni bárki tud (én is), most akkor jöhet az indoklás
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Pl valamely alapanyag terén beszállítót vált, vagy módosít a recepten hogy olcsóbb legyen, stb. Sokféle oka lehet, amiért bizonyos gyártónak adott esetben megérheti változtatni, vagy olyan helyzetbe kerül ahol nincs más választása.

Viszont a kérdésedben felsoroltak közül (a sörön kívül, azt egyáltalán nem szoktam inni) én egyiken sem vettem észre semmilyen minőségbeli romlást. A korábbi válaszokat elnézve mások se nagyon.

Szóval a te esetedben inkább azt gyanítom, hogy a te ízlésvilágod az ami drasztikusan változott az elmúlt években, és ezért érzel ennyi mindent másnak.

14/23 anonim ***** válasza:
34%
Mindig jön új generáció, akik nem emlékezhetnek a régi, jobb minőségre. Nekik el lehet adni a sz*rt is.
2021. ápr. 1. 13:51
 15/23 anonim ***** válasza:
58%
fokozatosan rontjék a minőséget, olcsóbb cuccot tesznek bele, nem veszed észre, mindig megveszed, mert megszoktad, ők meg nyernek rajta, mert sokat eladnak. az ismert termékkel csinálják ezt, ha valaki most vesz ilyet először és nem ízlik neki, nem vesz többet, de ettől ők nem veszítenek, mert vannak elegen, akik tegnap is vettek, amikor még eggyel jobb volt, és a mai kicsit rosszabb nem tűnik fel. ha valaki most vesz és ízlik neki, az is rá fog szokni és vesz holnap is, amikor csak kicsit rosszabb és egyre jobban megszokja.... ördögi kör
2021. ápr. 1. 14:07
 16/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem olvasom végig a kommenteket, szóval bocs ha ismerős amit írok ,de én azt gondolom, hogy miután megszoktattak egy ízt a vásárlóval, utána már akkor is képes megvenni pusztán a referencia és a logó alapján, ha már nem ugyanolyan. Ezt a pszichológiát használják ki, közben már kispórolják a drágább alapanyagokat.

Ha már sört említed: Van a közelünkben egy település ahol házi sört főznek (vagy legalább is főztek) ahol mindig megálltunk mikor arra jártunk, mert tényleg semmihez nem hasonlítható, számunkra legjobb sör volt. Annak a sörfőzdének neve van, sokan ismerik, ezért járnak oda. Mikor legutóbb megálltunk venni, nagyon csalódtunk, mert nem volt másabb pl. egy sima soproninál, vagy bármilyen olcsóbb bolti sörnél. Én már lemondtam róluk, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben még sokan betérnek oda abban a tudatban, hogy az XY sör nagyon finom, és nem biztos hogy mindenki észreveszi az időközbeni minőségváltozást, mert a tudatában az marad, hogy ez az XY sör és az jó kell hogy legyen.

2021. ápr. 1. 14:08
 17/23 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen egyetértek, főleg a Nutella és a Pilóta keksz minőségromlásával. A nutella számomra ehetetlen lett.

Emlékszem, hogy sokszor hallottam, hogy Németországban mennyivel finomabb, nem úgy mint Magyarországon.

Mióta itt élek Németországban, ezt meg tudom cáfolni. Véleményem szerint nincs különbség, mindkét helyen ugyanolyan ehetetlen. :D

Egyébként, ahogy már előttem is írták, a profit miatt csinálják.

Sokan egyébként - bármennyire hihetetlen - észre sem veszik a minőségromlást. Tehát, aki ragaszkodik egy termékhez, nem fog róla lemondani akkor sem, ha megváltozik a minősége.

2021. ápr. 1. 15:02
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"már a boltokban sem nagyon lehet megtalálni mert senki sem forgalmazza, mert így senki sem veszi meg."

Ez fura, ritka ha egy boltban nem látok Nutellát. Az ismerőseim kb. 90%-a szokott venni.

Honnan veszed ezt, hogy már nem kapható, meg nem veszik?

2021. ápr. 1. 15:23
 19/23 anonim ***** válasza:
84%

Viccesek vagytok, hogy mennyire egyértelműnek gondoljátok, hogy a termék romlott, nem ti lettetek vénebbek :D Az ember öregedésével elhalnak az ízlelőbimbók, így ugyanazt az ételt teljesen másnak érezheti pár évtized távlatban. Ezért utálja a legtöbb gyerek a sötétzöld zöldségeket (spenót, brokkoli, stb.), túl intenzív ízűek a számukra.

Garantálom, hogy egy most 10 éves gyerek 30 év múlva a 2021-es Nutellát fogja nosztalgikusan siratni, hogy mennyivel rosszabb ízű 2051-ben.

2021. ápr. 1. 15:24
 20/23 anonim ***** válasza:
76%

19-es!

Nem gondolom, hogy azért érzem másnak, mert én lettem vénebb.

De elég utánaolvasni, és láthatod, hogy mennyiszer változtattak már a receptúrán.

Ha gondolod, linkelek neked cikkeket, amikben leírják, hogy a az újabb receptben : több lett a tejpor, több lett a cukor és kevesebb a mogyoró.

Érezhetően semmi mogyoróíze nincs már, csak cukor és egy kevés kakaó.

2021. ápr. 1. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!