Létezik finom, NEM műbeles és viszonylag elfogadható árú virsli?
Mostanság próbálkozom a virslikkel. Múltkor Orsi koktélvirslit, most Tauris Frankfurtert vettem és egyszerűen borzalmas(nem tudom körülírni) ízük van, mitöbb, utóbbinak fura szaga is, pedig most vettem, úgyhogy nem lehet romlott elvileg.
Többek között a SPAR-ban lehet kapni ezt a "Tízórai rúd"-nak nevezett műbeles virslit, aminek egyébként viszonylag nagy a hústartalma és az ízvilága miatt nagyon szeretem, viszont műbeles, amit utálok benne.
Számomra az lenne az ideális, hogyha ilyen ízvilágú virsliből találnék nem műbelest.
A válaszokat előre is köszönöm!
Akik leszavaztak azok szerint tényleg juh bélbe van töltve a sertés illetve a szárnyas virsli? :O
Ez az elnevezése. Nézzétek meg az összetevők között találtok-e bármit ami juh :D
Így különböztetjük meg a műbelestől hogy juhbelesnek nevezzük, és annyit jelent hogy nincs rajta műanyag, nem kell hámozni.
#22: Szigorú előírások vannak. így amelyik virslire az van írva, hogy juhbeles, az juhbeles.
Más kérdés, hogy a "bécsi virsli" és a "frankfurti virsli" kifejezés alatt mit értünk, viszont az nem határozza meg, hogy milyen állat belébe kell tölteni a cumót.
4 féle virslivel lehet találkozni:
-juhbeles virsli
-virsli ehető bélben (természetes bél, de nem juh - lássuk be, a "sertésbeles virsli" elég hülyén hangzik)
-virsli ehető MŰbélben (igen, ilyen is van)
-műbeles virsli (nem ehető)
A cimkéken a megfogalmazások ettől eltérhetnek de nagyjából ez a helyzet.
Juh bélbe már évtizedek óta nem töltenek.
Mióta vannak más technológiák is a gyártásra. Csak a neve maradt meg.
Az ugye megvan, hogy a tízórai rúd meg a baromfipálca az nem virsli? Azért van ilyen hülye nevük, mert nem írhatják rá, hogy virsli - ahhoz túl alacsony bennük a hústartalom. (Virsliben legalább 51% a hús, és maximum 10% a csontokról mechanikusan lefejtett "hús" - ami valójában élemiszeripari hulladék - mennyisége.) Aminek nem virsli a neve, az ezek valamelyikének nem felel meg.
Általánosságban egyébként a juhbeles és a bécsi virslik között érdemes nézelődni, bár ha neked a Hyza jön be, akkor az is lehet, hogy a dolog titka az, hogy nem is szereted a klasszikus virsli ízét. :)
Nézz körbe az alacsonyabb árkategóriákban, az említett rudacskák, pálcikák, rudak között, szerintem ez lesz a megoldás az ízvilágra - bár megmondom őszintén, nem vagyok benne biztos, hogy ezekből létezik ehető beles, hiszen az összetevők mellett a szimpla műbél is hozzájárul az olcsósághoz.
De miért nem válasszuk külön hogy a virsli sertésből, vagy szárnyasból van??
Nem mindegy. Teljesen más az ízük.
Én csak olyat veszek amiben magas a hústartalom.
Nem tudommitől virsli a virsli, mert a lidl sertés rudacska se virsli, mégis 93% a hús. Ízre nem eteti magát annyira, de legalább hús a javából, és nem a nátrium glutamát teszi ízessé, meg az egyéb elfedő fűszerezés.
És nincs agyontolva dúsító adalékanyagokkal.
Onnan is látszik hogy majdnem színhús, hogy nem durran ki főzéskor, mert nincs benne dúsító ami megdagadna és repesztené, hanem maga a hús eleve összemegy főzéskor.
Műbeleset soha nem veszek. Nem tudom lehet régről maradt ez bennem hogy azok gagyi hulladékok, de ilyen 55-65% hústartalmúakat meg sem nézem hogy mi van még benne.
Baromfivirslit soha nem veszek. Valahogy nekem a virsli az sertésből legyen. Persze ettől még lehetnek jók, de alapból hülyeség összehasonlítani a sertéssel mert teljesen más az ízvilág.
27, Itt írnak róla pl, a Lidl rudacska nem felel meg azon előírásoknak, amitől virsli a virsli.
Ettől még lehet finom, azt nem vitatja senki. :)
A Lidl-ben van egyébként hasonló hústartalommal olyan virsli, ami nevében is virsli (talán 82 vagy 83%-os, nem akarok butaságot írni), nekem pl az a nagy kedvencem. Ritkán járunk Lidl-be, de olyankor mindig betárazunk belőle.
Abban egyetértek, hogy a baromfivirslik között érdemes nézelődni, ha annak az íze jön be a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!