Mitől lesz a dzsem "extradzsem"?
Figyelt kérdés
Ez egy minőségi jelző?2021. febr. 8. 22:18
1/5 anonim válasza:
Magasabb gyümölcstartalom. (Jo-jo, tudom, hogy a nagymamád csak gyümölcsböl és cukorbol fözi, és ezt egy extra sem teszi meg!)
3/5 Miss Endzsi válasza:
Az ”extradzsem” cukor, egy- vagy többféle sűrítetlen gyümölcspulp és víz megfelelően zselés állapotú keveréke.
1000 g késztermék pulptartalma nem lehet kevesebb, mint: 450 g, általános szabályként.
4/5 A kérdező kommentje:
A sima dzsemben lehet kevesebb is a pulptartalom (bármit is jelentsen ez)? Tehát az extradzsem az minőségibb, mint a sima dzsem?
2021. febr. 9. 16:37
5/5 Miss Endzsi válasza:
Azt jelenti, hogy minimum 45%-os gyümölcstartalommal kell bírnia, míg a sima dzsem lehet kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!