Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy készül a dinnyelekvár?...

Hogy készül a dinnyelekvár? Valaki elmondaná?

Figyelt kérdés
23/f

2016. júl. 22. 22:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem készül ilyen.
2016. júl. 23. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
95%
A dinnyét összetöröd, felfözöd és telenyomod dzsemfix-szek vagy más hasonló szerrel - egyébként a dinnyéböl nem lesz lekvár, mert olyan sok víz van benne, hogy mire elföne, nem maradna belöle semmi.
2016. júl. 23. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam görögdinnyéből és sárga dinnyéből is.

Kimagvalás után 5 kiló nettó apróra darabolt gyümölcshúshoz 1 kg kristálycukrot egy kisebb citrom kicsavart szűrt levét és 50 gramm alma-pektint teszek. Majd kezi mixerrel összezúzom, és egy lábosban forrásig melegítem, állandó kevergetés közben. 2 dl-es hibátlan kupakú dzsemes üvegekbe töltve és lezárva 15 percig 85 fokon dunsztolom.


Lehet ilyen célra természetes alma-pektint kapni:

[link]


De a nagy víztartalmű gyümölcsökhöz, eperhez, őszibarackhoz is szoktam tenni. A gyerekek nagyon szeretik a lekvárokat, a nyár minden hetében kell hogy 5-6 kilónyi gyümölcsből lekvárt főzzek, ha azt akarom, hogy a következő szezonig kitartson. Sajnos a valódi gyümölcsből készült lekvárok a boltban 600-1000 forint körül vannak, ebben a kb 200 grammos kiszerelésben, úgyhogy a boltból nem győzném venni...

2016. júl. 26. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!