Hogy készül a dinnyelekvár? Valaki elmondaná?
Én szoktam görögdinnyéből és sárga dinnyéből is.
Kimagvalás után 5 kiló nettó apróra darabolt gyümölcshúshoz 1 kg kristálycukrot egy kisebb citrom kicsavart szűrt levét és 50 gramm alma-pektint teszek. Majd kezi mixerrel összezúzom, és egy lábosban forrásig melegítem, állandó kevergetés közben. 2 dl-es hibátlan kupakú dzsemes üvegekbe töltve és lezárva 15 percig 85 fokon dunsztolom.
Lehet ilyen célra természetes alma-pektint kapni:
De a nagy víztartalmű gyümölcsökhöz, eperhez, őszibarackhoz is szoktam tenni. A gyerekek nagyon szeretik a lekvárokat, a nyár minden hetében kell hogy 5-6 kilónyi gyümölcsből lekvárt főzzek, ha azt akarom, hogy a következő szezonig kitartson. Sajnos a valódi gyümölcsből készült lekvárok a boltban 600-1000 forint körül vannak, ebben a kb 200 grammos kiszerelésben, úgyhogy a boltból nem győzném venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!