Bogár volt a konzervben. Hová jelenthetem be?
Agrico Bajor Sonkámban egy kb. fél centis bogarat vagy legyet találtam. Nem szedtem ki, de lefényképeztem.
Hová tudok fordulni, hogy kivizsgálják az ügyet?
Szerintem jobban tudom, mint te, mi a különbség a minőségirányítás és a minőségbiztosítás közt, tekintve, hogy tanítom is.
Ha nálatok minőségirányításnak nevezik a minőségbiztosítást, akkor ott van némi fogalomzavar.
Nem én gondolom, hanem a szakirodalom
A minőséggel kapcsolatos vállalti tevékenységek - leegyszerűsítve - három fő fogalom köré csoportosulnak:
Minőség-ellenőrzés (quality inspection): Valamely termék vagy szolgáltatás egy vagy több jellemzőjének mérése, vizsgálata és az eredmény összehasonlítása az előírt követelményekkel az előírásoknak való megfelelőség meghatározása céljából.
Minőségbiztosítás (quality assurance): Mindazok a tervezett és rendszeres intézkedések, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a termék vagy a szolgáltatás a megadott minőségi követelményeket kielégítse.
Minőségirányítás (quality management): Az általános vezetési tevékenységnek az a része, amely a minőségpolitikát meghatározza és megvalósítja.
"Ha a gyártónak küld emailt, akkor semmilyen nyomás nincs rajtuk, hogy foglalkozzanak a problémájával."
Látszik, hogy nem dolgozol a szakmában. Szerinted az éves auditokon miket néznek 1 héten keresztül? Te ismered egyáltalán a minőségirányítási rendszereket? A fogyasztóvédelem nem fogja kivizsgálni, csak úgy megsúgom és nem fog büntetéseket osztogatni, nagyon álomvilágban élsz. "szép kis büntetés", nevetséges vagy már bocsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!