A zacskóslevesben van bármilyen vitamin? Vagy csak műkaja az egész?
A zacskós leves, az zacskós leves. Nem más, mint leveskocka és leves tészta(krémleveseknél meg nagyrészt keményítő). Nem kell túl misztifikálni, vitamint legfeljebb nyomokban tartalmaz, de nincs ez nagyon másképp akkor sem, ha nagyanyád húsleveséből csak a leveslevet eszed egy kis tésztával.
Zöldség csak pár százalék van bennük, úgyhogy a legtöbb vitamint akkor tartalmazzák, ha valamilyen technikai okból aszkorbinsavat(C vitamin) tesznek valamelyikbe antioxidánsként vagy savanyúság miatt.
A főtt ételek nagy részében nincs vitamin, nem is ezért esszük. Azokra ott vannak a friss nyers zöldségek és gyümölcsök. Egy húslevesben sincs semmilyen egészséges, csak jó a marketingje.
Egyébként dolgoztam a nissinnél, rakunk bele tokoferolt, ami az e-vitamin és aszkorbinsavat.
Ha van is benne minimális, mikor forró vízbe teszed még az is lecsökken benne.
Ásványi anyagok azért vannak benne.
A "mama" húslevese meg igen is egészséges, de nem a vitaminok miatt.
"Garantáltan nincs semmilyen vitamin a zacskóslevesben"
Az semmit nem jelent neked, hogy saját kezűleg rakom bele? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!