Csak szerintem vannak ezek a street food éttermek túlhypeolva?
1 hamburger 2000 ft, mondom ok, biztos minőségi. Kb tescos zsemle, fel se melegítik vagy át se sütik a zsemlét, bele a rágós vékony húspogácsa, fél liter bbq szósz/ketchup bele, 1 szelet saláta, azt cső.
Mekiben különbet kapok szerintem.
Alapvetően 2-3000 Ft egy minőségi hambiért nem drága. A marhahús sem olcsó, meg nyilván van egy rakat plusz költség ami rájön (bérleti díj, munkadíj, számlák, csomagolás, stb), és még hasznot is kell hoznia, mert ugye nem szeretetkonyhán eszel.
Aki szerint 500 Ft-nál egy hambi nem ér többet (nem otthon elékszítve, hanem étteremben), az biztos lehet benne, hogy nem hús van benne, hanem valami szar, mert ennyiből mai árak mellett nem lehet minőségit, de még elfogadhatót sem kihozni. Egészségére, de nem értem miért az a birka, aki nem eszik szemetet. Az 500 Ft-os éttermi hambi pedig más nem lehet, de az otthoni is nehezen jön ki. Ha azt vesszük, hogy 500g darált marha kb 1000Ft, és egy átlag húspogácsa 150g, akkor belátható, hogy 1000 Ft-ból 3 hambihús jön ki. De akkor ebbe még nincs benne a buci, meg semmi egyéb alapanyag.
Nyilván drágából is vannak szarok, ki kell tapasztalni. De a Zinget én pl nagyon szeretem, nem túl drága, nekem nőként is egy megehető adag, finomak is. A másik kedvencem a Johnnys. Attól, hogy épp kifogtál egy rosszat, még nincsenek túlhype-olva.
" Volt szerencsém olyan kézműves street food hamburgerhez, aminél a Burger Kingben 5X jobbat kapok "
akkor ezek szerint én is ilyenbe futottam bele
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!