Csak szerintem vannak ezek a street food éttermek túlhypeolva?
1 hamburger 2000 ft, mondom ok, biztos minőségi. Kb tescos zsemle, fel se melegítik vagy át se sütik a zsemlét, bele a rágós vékony húspogácsa, fél liter bbq szósz/ketchup bele, 1 szelet saláta, azt cső.
Mekiben különbet kapok szerintem.
Igen abszolut. Rohelyes.
Egy hamburger 500ft-nal nem er tobbet, attol, hogy lehelletnyi szarvasgomba reszeleket raszornak meg aranyport meg ugyanugy az marad ami.
Biztosan vannak igenyes, tenyleg minosegi valtozatok is. De akkor is nonszensz 2000ftert, nem ritkan 3000-4000ert is lattam gurmé hambit.🤣 Es a sok birka, ujgazdag veszi, tomi magaba...
En maradok a retro puffancsosnal, amit itthon csinalok a csaladnak.
Amíg van, aki megveszi ennyiért, addig nincs túltolva!
Az utolsónak meg: étteremben/büfében azért nem anyagárral kell számolni, legalább még egyszer vagy kétszer annyi az össz költség!
#4: abszolút egyetértek veled!
A piac teljesen jól szabályozza az árakat. A kereslet-kínálat dönti el, hogy mennyi az ár. Amíg 2-3 ezerért is elkel, addig semmi nincs túltolva.
És igen, a háztartási főzést nem lehet összehasonlítani a vendéglői árakkal.
Hazi olcsobb, de baszakodni kell vele (beszerezni, megcsinalni, rendet rakni) ... sporoltal egy keveset, de elment ra az egesz napod.
Masik ember inkabb kolt egy kicsit tobbet, elmegy kirandulni es utkozben bekap valahol egy hambit ... tobbe kerul, de volt egy jo napod.
nálam a street food ami ok =gyros, pizza..
szeretem a hamburgert is, de amit tegnap ettem röhejes volt.
Régen jókat lehetett kapni aluljárókban stb, 500 ft-ért, megérte az árát is. Ezek se különbek, csak más a kivitelezés.
7 igen, de büfés színvonaltól büfés árat várok el :)
tudom, hogy vannak költségeik, de kb egy teherautót kell bizotsítaniuk, helyet bérelni egy parkolóban, azt ennyi. se wc se semmit..
Régen jókat lehetett kapni - igen, csak azóta minden jóval drágább lett.
Másrészt NEM CSAK egy teherautót kell biztosítani - ugyanis egy teherautóba hiába teszed bele az alapanyagokat, abból nem lesz kaja.
Elöször is kellenek az alapanyagok - ez kb annyi, mint otthon lenne.
Másodszor a teherautó sincs ingyen, a hely bérlete sem kevés.
Harmadszor a dolgozók - akik elkészítik a kajákat meg árulják - bére is elég magas, mert nem csak annyiba kerül, amennyi fizetést kaonak, hanem erre van egy csomó járulékos költség , ami összesen legalább annyi, mint a kifizetett fizetés.
Negyedszer kell egy müködési engedély, ami szintén nem két fillér.
Ötödször az energiaköltség, amivel a kaját készítik meg az autót ide-oda transzportálják, stb.
Hatodszor még adózni is kell a bevétel után.
Szóval azért jóval több költség van, mint amit gondolsz, ha nem hiszed, próbáld ki, hogy te nyitsz ilyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!