Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sűrűbb, krémesebb főzőtejszínt...

Sűrűbb, krémesebb főzőtejszínt ajánlana valaki?

Figyelt kérdés
Amiket eddig használtam, mind elég híg, mint a tej, szeretnék most egy sűrűbbet.
2020. nov. 7. 07:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Habtejszínt használj!
2020. nov. 7. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Az nem édeskés inkább? Vagy annyira nem, hogy zavaró lenne?
2020. nov. 7. 07:36
 3/12 anonim ***** válasza:
98%
Annyi a különbség a főző és a habtejszín közt, hogy a habtejszínnek magasabb a zsírtartalma, minél magasabb a zsírtartalom, annál sűrűbb az állaga
2020. nov. 7. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
53%
A habtejszínt fel lehet habnak verni, a főzőtejszínt nem. Az olyan, mint a házi tejföl.
2020. nov. 7. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Főzőtejszínből vegyél olyat, aminek magasabb a zsírtartalma, az sűrűbb.
2020. nov. 7. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

A híg főzőtejszín is besűrűsödik főzésnél.

Ha habot akarsz, akkor zsírosabb, sűrűbb habtejszín kell.

Szerintem az ételek, pl. egy tejszínes tészta sokkal jobb főzőtejszínnel.

Sütibe meg csakis habtejszín.

2020. nov. 7. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
87%
Én minden főzésemhez amihez kell habtejszínt használok amiből valóban van édesített változat, de a csomagolásból ezt ki lehet szűrni🙂
2020. nov. 7. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Főzőtejszínből a 8-10%-os tejszerű, a 20-22%os krémes. Utóbbit keresd, több márkából is létezik. Akkor nem kell a habtejszínt tippelgetni, hogy vajon jó e.
2020. nov. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
Aldiban van 30%-os,na az rendesen krém,önteni se lehet. Én azt szeretem.
2020. nov. 7. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
63%

Én mindenhez habtejszínt használok, ahhoz is, amit főzőtejszínnel ír egy recept, pusztán azért, mert nem szeretem a főzőtejszínt. A sűrűbb főzőtejszínekbe (20% körüli zsírtartalom) gyakran kerül sok más összetevő, ami egyáltalán összetartja.


Habtejszínnél legalább zömében csak karragénnel találkozok, mint sűrítőanyag. Habtejszínből egyetlen egy márkáéról tudok, ami cukrozott, az is a hűtőben található. Amire habtejszín van írva, és UHT, azzal kb. nem lőhetsz mellé (léteznek még ilyesmik, mint cukrászhab és társai, de ezek növényi alapúak, tejszínt nem tartalmaznak). Az UHT habtejszínek nem szoktak cukrozottak lenni, csupán magasabb zsírtartalmú tejszínek (30-35%).

2020. nov. 7. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!