Sűrűbb, krémesebb főzőtejszínt ajánlana valaki?
A híg főzőtejszín is besűrűsödik főzésnél.
Ha habot akarsz, akkor zsírosabb, sűrűbb habtejszín kell.
Szerintem az ételek, pl. egy tejszínes tészta sokkal jobb főzőtejszínnel.
Sütibe meg csakis habtejszín.
Én mindenhez habtejszínt használok, ahhoz is, amit főzőtejszínnel ír egy recept, pusztán azért, mert nem szeretem a főzőtejszínt. A sűrűbb főzőtejszínekbe (20% körüli zsírtartalom) gyakran kerül sok más összetevő, ami egyáltalán összetartja.
Habtejszínnél legalább zömében csak karragénnel találkozok, mint sűrítőanyag. Habtejszínből egyetlen egy márkáéról tudok, ami cukrozott, az is a hűtőben található. Amire habtejszín van írva, és UHT, azzal kb. nem lőhetsz mellé (léteznek még ilyesmik, mint cukrászhab és társai, de ezek növényi alapúak, tejszínt nem tartalmaznak). Az UHT habtejszínek nem szoktak cukrozottak lenni, csupán magasabb zsírtartalmú tejszínek (30-35%).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!