Az nem édeskés inkább? Vagy annyira nem, hogy zavaró lenne?
2020. nov. 7. 07:36
3/12 anonim válasza:
Annyi a különbség a főző és a habtejszín közt, hogy a habtejszínnek magasabb a zsírtartalma, minél magasabb a zsírtartalom, annál sűrűbb az állaga
2020. nov. 7. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
A habtejszínt fel lehet habnak verni, a főzőtejszínt nem. Az olyan, mint a házi tejföl.
2020. nov. 7. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Főzőtejszínből vegyél olyat, aminek magasabb a zsírtartalma, az sűrűbb.
2020. nov. 7. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
A híg főzőtejszín is besűrűsödik főzésnél.
Ha habot akarsz, akkor zsírosabb, sűrűbb habtejszín kell.
Szerintem az ételek, pl. egy tejszínes tészta sokkal jobb főzőtejszínnel.
Sütibe meg csakis habtejszín.
2020. nov. 7. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Én minden főzésemhez amihez kell habtejszínt használok amiből valóban van édesített változat, de a csomagolásból ezt ki lehet szűrni🙂
2020. nov. 7. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Főzőtejszínből a 8-10%-os tejszerű, a 20-22%os krémes. Utóbbit keresd, több márkából is létezik. Akkor nem kell a habtejszínt tippelgetni, hogy vajon jó e.
2020. nov. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Aldiban van 30%-os,na az rendesen krém,önteni se lehet. Én azt szeretem.
2020. nov. 7. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Én mindenhez habtejszínt használok, ahhoz is, amit főzőtejszínnel ír egy recept, pusztán azért, mert nem szeretem a főzőtejszínt. A sűrűbb főzőtejszínekbe (20% körüli zsírtartalom) gyakran kerül sok más összetevő, ami egyáltalán összetartja.
Habtejszínnél legalább zömében csak karragénnel találkozok, mint sűrítőanyag. Habtejszínből egyetlen egy márkáéról tudok, ami cukrozott, az is a hűtőben található. Amire habtejszín van írva, és UHT, azzal kb. nem lőhetsz mellé (léteznek még ilyesmik, mint cukrászhab és társai, de ezek növényi alapúak, tejszínt nem tartalmaznak). Az UHT habtejszínek nem szoktak cukrozottak lenni, csupán magasabb zsírtartalmú tejszínek (30-35%).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!