Párom megkért hogy vágjak neki valami nemespenészes szalámit vagy mi az istent. Rá vágtam hogy nem. Csak én nem bírom elviselni? semmi féle penészt még ha nemes is penész és kész undorító.
#22: remélem semmi műanyagod nincs otthon, és nem is közlekedsz.
A kőolaj is állatokból van.
Tudnál egy számadatot linkelni, hogy évente hány állatot ölnek le, hogy kőolajat készítsenek belőlük? Kíváncsivá tettél.
Szóval régóta halott állatot ok feldolgozni, értem.
Ha amúgyis leölik a marhát a húsáért, akkor miért baj, hogy felhasználják a bőrét is?
Jah, lehet hogy nem volt egyértelmű, én nem a 22-es válaszoló vagyok egyrészt. Csak erre jártam és hangosan felröhögtem mikor etikai témájú beszélgetésbe bedobtad a kőolajat hogy az is állatbú' van, sok marhaságot láttam de ez túltesz mindenen.... :DDD
(Amúgy gyanítom, hogy akinek kifogása van a bőrrel kapcsolatban, annál ott indul a probléma hogy levágják a húsáért a marhát. Nem tudom, nekem ez nem releváns probléma, egyébként se akarok bőrt venni úgyhogy nem kell ezen gondolkozom.)
Miért, szerinted emberek által nagyüzemben leölt állatokból? Ha nem, akkor nem értem, hogy hogy jön a témához...
23, ne magyarázd el nekem, miből van a kőolaj, köszi, tisztában vagyok vele :) Csak ahogy írták is neked, nem mindegy, hogy kitenyésztünk, felnevelünk,leváhunk egy élő állatot a bőrhuzatért a kocsiba, vagy kibányásszuk a rég elhalt állatokból átalakult valaha szerves anyagokat. A bőr-szőrmeipar egy külön biznisz a húsipartól, gyaktan nem húsiparban felhasznált bőrt használnak a többi iparágban, pedig logikusabb lenne.
Egyébként az is érddekes kérdés, hogy mindenki ki van akadva az emberi bőrből, csontból készült tárgyakon, de a marahabőr péntárca, csizma tök rendben van. Én a magam részéről nem veszek bőr termékekeket, elvi fenntartásaim vannak és ezer más alternatíva van. Már növényi alapú bőr is van, készítenek külföldön gombából, almahéjból, ananászhéjból tökéletesesn funkcionáló és ízléses "bőr" divattermékeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!