Mivel lehet kiváltani a paradicsompürét? Mit lehet helyette használni? (Száraz ételekhez.)
Lehet paradicsom sűrítményt kapni. Én ezt használom chilis babba, bolognai szószba, de 1000 féle van.
Maga a paradicsom nem jó, betegség miatt nem ehetek.
Sűríteni kéne valami pép, pl. összeturmixolt zöldségek. Kérdés,hogy mi passzol a húshoz.
Chilis bab mint száraz étel, ráadásul mint sült húsos? Nem egészen értem.
Lehet kapni chilis bab alapport, szerintem nem rossz. Azzal be tudod sűríteni.
Kalifornia paprikat suss meg sutoben addig mig a heja elvalik, pucold meg es turmixold le. Tehetsz hozza parolt sargarepat es egyutt a paprikaval kell leturmixolni.Ez egy nagyon finom szosz, hasznalhatod husokhoz, levesekbe,stb.A csilis bab is nagyon jo vele.
Husokhoz keszithetsz kulonbozo szoszokat, pl almaszosz, hagymaszosz. En husokhoz nagyon szeretem a piros afonya szoszt.Atnezheted a martasokat is egy szakacskonyvben, hollandi martas,sajtmartas,vadas martas stb.
Visszaterve a csilis babhoz, ha a kalifornia paprikat tul draganak talalod a kapia is nagyon finom. Kiserletezz batran
Szerintem ha vki paradicsomot nem ehet, akkor a paprika is problémás...
Bár tényleg jó lenne, ha konkrétan leírná a kérdező, hogy milyen okok miatt mit nem ehet.
Mindesetre chilis bab nem létezik paradicsom nélkül.
Legfeljebb valami húsos-babos étel, ami köszönőviszonyban sem lesz a chilis babbal!
Én sült sütőtökpürével és némi citrommal helyettesíteném. Hisz a paracsompüré enyhén édeskés és savanykás dolog. Ahonnan rendelem a kaját, ott a vega lasagne paradicsom helyett sütőtökpüré van, alaposan befűszerezve. Imádom, és a gyerek is megeszi, pedig utálja a sütőtököt, és nem is tudja, hogy az van benne. :)
De el tudom képzelni sült cékla pürével is.
A legjobb megoldás viszont, főleg, ha vállalkozó kedvű, akár kezdő kertész vagy, és van erkélyed/kerted, ültess tamarillót, vagy földicseresznyét. Ez a két növény hasonlít leginkább a paradicsomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!