Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Házi sajtkészítéshez mindenkép...

Enkidu kérdése:

Házi sajtkészítéshez mindenképpen kell oltóanyag (enzimek)? Nem lehet kiváltani valahogy?

Figyelt kérdés

2020. jún. 5. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül. Sajnos már nem emlékszem a pontos lépésekre -nem figyeltem meg eléggé- nagyanyám, vagy 50 éve megalvasztotta a tejet, túrót készített belőle, majd fehér vászonba téve hosszabb ideig préselte.
2020. jún. 6. 05:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Itt van egy recept:


[link]

2020. jún. 6. 05:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. jún. 6. 21:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehetséges a spontán erjedés, de a fene tudja előre mi sikerül!
2020. jún. 12. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát, abból indulok ki, hogy 100, meg 1000 évvel ezelőtt is csak megcsinálták azt a sajtot valahogy, és akkor nem volt szupermarket, hogy elmenjenek oltóanyagot venni.
2020. jún. 12. 21:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Lényeg, hogy házi tej legyen, ne hőkezelt.
2020. jún. 13. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. aug. 6. 15:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!