Milyen lehet a pörkölt vajjal ?
Próbálta már valaki ?
Ha nem is abban dinszteled a hagymát, hanem mikor szinte kész a pörkölt, adni neki egy kis plusz ízt.
Elég sokszor csinálok indiai, arab, perzsa ételeket, ők előszeretettel használják a vajat húsételekhez is, és egyébként vannak olyan receptek, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a magyar pörkölt, csak éppen mondjuk vajjal főzik, és tesznek bele egy pár különlegesebb fűszert. A fahéj egyébként a sertéshúshoz nagyon jól megy, én már nem is nagyon csinálok sertéssültet fahéj nélkül.
Amúgy szerintem minden sült dolog nagyon jó vajjal, különösen a sült csirke, csak hát sokkal drágább, mint az olaj.
Viszont ami kimondottan magyaros kaja, mint pl. gulyásleves, töltött káposzta, vagy mondjuk Jókai-bableves, kelkáposztafőzelék, ezek igazából zsírral az igaziak. Olajjal még elmegy, de vajjal ezeket nem csinálnám. De krumplis tésztát, zöldbabfőzeléket, hagymás krumpit, ragulevest, meg még rengeteg hasonló dolgot igen.
#10
Igen, az étkezési vajnak túl nagy a víztartalma, ezért hagymát párolni elég nehéz benne. Igazából csak úgy lehet, ha nagyrészt elpárologtatjuk, de akkor meg tényleg könnyen leég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!