Esznek még valahol sünpörköltet?
Figyelt kérdés
Vajon milyen íze lehet? A sün rokonságban áll a patkánnyal. Egyes országokban a patkány a gasztronómia szerves része, de ez természetesen nem az gusztustalan és fertőző vándorpatkány, hanem ilyen tisztább mezei patkányfélék, amelyeknek jó húsa van. Talán a süni húsa is ilyen lehet.2018. júl. 18. 17:12
1/15 anonim válasza:
Mielőtt erről meggyőződsz, közlöm veled, hogy a sün védett állat!
2/15 anonim válasza:
Mi az hogy "Esznek még valahol sünpörköltet?"
Soha, sehol nem ettek sünpörköltet!
3/15 A kérdező kommentje:
Azt csak úgy hiszed. Ma hallottam, hogy a cigány gasztronómiában nagy hagyománya van. De az alföldiek is szívesen fogyasztották.
2018. júl. 18. 18:50
4/15 anonim válasza:
Ma este inkább nem alszom, begyűjtöm a süniket, nehogy bántani merd.
5/15 anonim válasza:
Akkor a kérdésed a cigányoknak szól.
Fehér ember nem zabál sünt, gólyát, patkányt.
6/15 anonim válasza:
Alföldi vagyok és nem ettünk, nem eszünk sünt.
Ürgét sem.
7/15 A kérdező kommentje:
Milyen korosztályból vagy te?
És nem akarom bántani a sünöket, mivel itt elhangzott, hogy védettek. Ürgéhez, sünhöz nem lehet hozzáférni következésképp
2018. júl. 18. 21:44
8/15 anonim válasza:
Nem tudom miért érdekes a korom, de egye fene!
66 éves vagyok és bizton állítom, hogy még az alföldi nagyszüleim sem ettek ilyesmit. Igaz, nem vagyunk cigányok és ebédre sem jártunk azokhoz.
9/15 A kérdező kommentje:
Persze, elég valószínűtlenül hangzik látatlanban
2018. júl. 19. 12:23
10/15 anonim válasza:
Nekem a nagymamám mesélte, hogy amikor kislány volt, akkor ettek a cigányok, sünt, ürgét, meg varjút, veréb pörköltöt is. Abban az időben még sok volt belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!