Esznek még valahol sünpörköltet?
Figyelt kérdés
Vajon milyen íze lehet? A sün rokonságban áll a patkánnyal. Egyes országokban a patkány a gasztronómia szerves része, de ez természetesen nem az gusztustalan és fertőző vándorpatkány, hanem ilyen tisztább mezei patkányfélék, amelyeknek jó húsa van. Talán a süni húsa is ilyen lehet.2018. júl. 18. 17:12
11/15 anonim válasza:
Varjat, galambot Budapesten is lehet kapni néha. Persze nem mondják el, bunkó pestinek jó az csirkének is.
12/15 anonim válasza:
Hát, én az Alföldön élek, sőt nem csak én, de már az ükszüleim is itt éltek, persze a rokonság mindig beszél a réi időkről (ételekről is), de ilyet még nem hallottam, hogy sünt ettek volna.
13/15 anonim válasza:
Varjút már ettem. Baromi finom levese van.
Simán el tudom képzelni hogy éhínségben mindenre ráveti magát az ember, biztos ettek már meg sünt, pónilovat, harkályt is.
Pl.: Az olaszok macskaevése. Háború idején ráfanyalodtak.
14/15 anonim válasza:
Utolsónak: nemrég ettem pónit. Ugyan olyan mint a ló, semmi különös nincs a fogyasztásában.
15/15 anonim válasza:
Igen, a romák ettek sünt, ürgét, és varjút is. És ki tudja még mit..
Többek között ebben is benne van a recept mindre. De ha beírjátok a neten kiadja a régi roma receptkönyvekben a recepteket rá. Van sülve és pörköltnek is.
Szerintem még most is van olyan vidék, ahol eszik ezeket.
Én pl gyerekkoromban olyat láttam, hogy a c.asszony a dögkútra járt ki a dögökért, és tolta haza, azt ették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!