Ez a mindenmentes étkezés agyára megy az embereknek? Semmi bajuk nem volt, menőnek érzik vagy nem tudom minek érzik magukat ettől. Telenyomják édesítő szerekkel ami rosszabb mint egy kevés cukor.
Marketing. Az emberek szeretnének egészségesek lenni és hajlandóak erre pénzt is szánni. Nem esznek meg akármit, nem kennek magukra akármit..
csak hát tájékozódni is honnan szoktak? A tv-ből, a kolléganőtől, az influencerektől stb.
De valóban nehéz egyébként is szűrni ezt a sok infót.
Azért azt hozzá kell tenni mielőtt itt tovább folytatódik a proliskodás, hogy a mindenmentes termékek nem véletlenül jöttek létre. Ez nem marketing fogás hanem piackutatás eredménye. Mivel a lakosság körében rengeteg a tejérzékeny és glutén érzékeny, illetve cukorbeteg így nem véletlenül készitenek ilyen termékeket, nyitnak hasonló cukrázdákat.
Csak, hogy valami szakmaiságot is hozzáfűzzek:
A tehénből nyert tej tápértékben gazdag (bár nem emberi fogyasztásra van, mert nincs szükségünk olyan hormonra ami a szarvunkat erősiteni stbstb) és jól emészthető. A hátránya annak, hogy a baktériumok kifejezetten szeretik és az 1900as évek elején elég sokan punnyadtak ki. Aztán feltalálták a pasztörizálást.:)
Ennek a hátránya, hogy kevesebb tápanyag és rosszabbul emészthető. Ez kicsit sem segít, főleg annak tudatában hogy a kazein fehérje a legnehezebben emészthető fehérjeforrásunk.
Nem egy publikáció van arról, hogy ha csecsemőnek tehéntejet adunk akkor laktózérzékeny lesz.
Gluténérzékenység: Köszönjük meg az élelmiszeriparnak, hogy mindent finomitanak ezáltal minden hasznos tápanyagot eltávolitanak, így marad egy üres kalóriás, gyors ch-s, szemét ami gyulladásokat képeznek. A glutén már önmagában is gyulladásképző de az mellékes. A kettő együtt sokat hozzátesz, hogy felszivodási problémáid legyenek később.
cukorbetegség: A lakosság 80%a IR-es szakmai források szerint...Cukorbetegekből meg egyre több van.
Na most igen..a mindenmentes termékek eme három kategóriának szólnak. Én glutén és laktózérzékeny vagyok. Brutálisan. Szóval egy csipetke buzalisztes kenyér és nekem végem van 3 hétig.
Szóval én köszönöm szépen ezeket a divat termékeket.
Édesitő és édesitő között is van különbség. A stevia, nyirfacukor pl egy elég jó édesitő..de valóban..aki egészséges az ne ezt egye mert átvered vele a szervezeted. Nem megyek bele, mert már így is sokat írtam.
Amúgy vannak valóban divat követők de ez az élet minden területén megtalálható. Elég belegondolni pl a tápkiegészitők világába. Mennyien veszik a multivitaminokat..mintha lenne értelmük a rosszul hasznosuló tartalmaikkal...:)
Harmas eleg jol leirta, nem is potyogok telorol tobbet.
Ilyen dolgot vehet az is, aki tobb dolgot se ehet, de az is, aki egyet
Nekem egyelore tejjel van bajom, edesitotol megy a hasam, szoval kihagyom, amig eleg a vegan, es örülök, hogy vannam cukros dolgok.
Csak egy dologra lennel erzekeny, nem ehetned tovabb a kedvenceidet...
"divat termékek"
Hát, képzeld el, anyukám gluténérzékeny. Valószínűleg 10-15 éve, de az is lehet hogy régebb óta kezdődött nála ez. Először csak nehezen tudott kaksizni, aztán később egyéb gondjai lettek. Volt orvosnál számtalanszor, epe problémákat állapították meg nála. Szedte a gyógyszert, betartotta az utasításokat, de nem javult az állapota. Végül odáig romlott az állapota, hogy vér távozott a végbeléből. Iszonyatos fájdalmakat élt át, valami csoda folytán derült ki hogy a glutén a ludas. Már két éve tartja a diétát, és láss csodát, jobban érzi magát mint valaha.
Az édesítőszerek meg egy újabb gyönyörű történet. Apukám és mindkét nagymamám cukorbeteg. Az egyik nagymamám nem tartja a diétáját, és képzeld, üszkösödik a lábujja. Undorító, felfordul a gyomrom ha rá gondolok. Szóval igen, kellenek azok az édesítőszerek.
Mindezt úgy mondom, hogy én egészséges vagyok, és nem eszem gluténmentes meg édesítőszeres cuccokat. Egy egészséges embernek ezekre nincs szüksége, hanem egy kiegyensúlyozott, változatos étrendre.
Sokan örülnének, ha bármit megehetnének, lépj be facebookon pár ilyen csoportba, több százan vannak, és ők nem divatból csinálják. Anyukám glutén-, tej-, tojás-, fruktóz és hisztamin érzékeny. Azaz nem ehet tejes és tojásos dolgokat, gyümölcsöket, csak néhány fajtát, ami savanyú, zoldsegekből is csak parat pl..paradicsom és társai kilőve és mindent frissen kell elkészíteni, mert minél tovább áll,.annál több hisztamin van az ételben.
Szerintem hagyjd abba ezt a divathisztizést, mert fogalmad sincs a világ dolgairól, sem az élelmiszeriparról
Hát nem tudom, mennyire divat, de inkább legyen az egészséges életmód a divat, mint a mértéktelen ivászat, a zsírós hús zabálás krumplival meg kenyérre, hogy most csak pár példát hozzak fel a magyar öntudatunkból.
Mert nézzük meg, az utóbbi hova vitt minket egészségügyileg, mondjuk szív-és érrendszeri betegségek valamint cukorbetegség vagy IR terén....
A legtöbb pénz amit ki tudnak húzni az emberekből, az egészségükre való hivatkozás. Bárki, aki elmegy allergia vizsgálatra, 4-5 ételt kihoznak amire allergiás. Ez téboly.
Mindent lehet enni de mértékkel.
Ez a mentes őrület csak üzleti fogás, pszichológia, hogy ha megveszed az ilyen olyan mentes péksüteményemet akkor egészséges leszel.
Mindennek lelki eredete van. A székrekedésnek is, puffadásnak is, a túlzott gyomorsavnak is.
Belátom valamibe bele kell kapaszkodni, és könnyebb elhinni a táplálkozás tanácsadó véleményét, és persze ettől nagyon menő is leszek, mert hát én nehogymár abból a boltból vásároljak ahol a többiek, én ettől különlegesebb vagyok.
Na ezt a kettőt használják ki.
És vásárol, ami a lényeg.
A fizikai testtel foglalkozik csak mindenki. A lélek problémái a testi síkon jelennek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!