Valóban rosszabb élelmiszereket szállítanak kelet Európába mint nyugatra?
Elvileg nem. Gyakorlatilag igen.
Az EU-nak?
Sok sikert...
Minden országban más a cola, pl egyiptomban a fanta narancs olyan mintha narancsot ennél, isteni finom.
Amerikai cola extra cukros
Igen.
És nem csak élelmiszerből kapjuk a hulladékot. Dolgoztam raktárban. A raklapokon ott díszelgett a nagy piros "osteuropa" címke. Volt például hogy véletlenül bekeveredett a rakatba "nyugati" sampon. Mit mondjak?! Még a színe is sötétebb volt. Sűrűbb és illatosabb mint a "keleti". Nyugatra a minőség megy, a keletieknek jó a mocsok :(
Nem vettem még észre. Sok helyen jártam, és nem tapasztaltam, hogy ugyanaz a termék más minőségű lenne.
Üdítők sem finomabbak, csak az adott ország, térség ízléséhez igazítják, mert úgy jobban fogy. Nekem már sehol sem ízlik, amióta cukor helyett édesítővel nyomják tele :D
Sajnos itt nem csak a szájízekről van szó, a jelenség valós és tényleg én is úgy érzem hülyének néznek minket.
A férjem Németországban dolgozik, a sógornőm pedig több mint 10 éve kint él, szóval látok, hallok, eszek nem csak itthoni dolgokat.
Írok egy példát a sok közül: Van egy fajta félkész tepsis halkészítmény, min különböző feltétek vannak, csak be kell tenni a sütőbe alutálcástul. Én is szoktam venni itthon, és a férjem is ott kint. Mikor mondta telefonban, hogy ő azt vacsizott csak, csodálkoztam, mert nekem nőként a fél fogamra nem elég. Aztán kiderült, hogy amit ő vesz abban háromszor vastagabb halszelet van, mint az itthoniban, holott ugyanaz a márka. Csomagolás dizájnja, mérete dettó ugyanaz.
Egyszer vetetett velem mikor haza jött, és akkor mondta hogy az ottaninak rohadtul nem ez a tartalma.
Bár nem élelmiszer, de másik példa, van egy bizonyos öblítő amit csak is onnan hozatok, mert jóval intenzívebb az illata mint az itthoninak.
Az, hogy valamit a nép szájízére formáznak az még érthető. Lehet kapni Németországban is pörköltet, (ők azt is gulyásnak hívják) de természetesen köze sincs még ránézésre sem a magyarhoz, de ők nem bírják azt sok paprikázást ahogy mi főzünk. Ez eddig oké.
De az, hogy egy adott márka és látszólag azonos termék között ekkora különbség legyen, mondván nekünk jó a silányabb is, az tényleg bosszantó, de nem tudunk mit tenni. Nem vesszük meg. És hogy miért teszik ezt velünk, szintén nem értem.
#8. voltam, és 7-nek reagálok:
Ha hiszed ha nem, ugyanolyan árban vannak kint is. Azok amikkel minket becsapnak. Hidd el, sokat beszélgetek erről a férjemmel, mindketten szeretünk jókat enni, és mindig információt cserélünk, hogy ő kint mit mennyiért evett. Sőt, hogy bosszantsalak, még van hogy olcsóbb is....
Pl. az az öblítő amit vele hozatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!