Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Rossz állagú és ízű ponty! -...

Rossz állagú és ízű ponty! - Mitől ?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy 3 kg feletti , élő tükör pontyot . Haza vittem , meg pucoltam s konyhakészre csináltam . Mikor végre elkészült a hallé , a várva - várt , kóstolást követően jött a nagy csalódás ! A hal húst vastagon befedte a hal zsír , a húsnak nem volt tartása , mállott széjjel , ráadásul kesernyés , rossz ízű is volt ! Mitől lehet ilyen egy hal ?
2020. szept. 27. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
21%

Mert edesvizi/tavi magyar hal.

Azok mind iszapos, budos, szalkasok.

Kutyaval se etetnem, max alaplenek jok.

2020. szept. 27. 12:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A ponty valoban eleg zsiros husu, es alapbol se tul jo az ize. A keseruseget viszont nem megfelelo elokeszites okozhatta: a garatban talalhato un. 'keserufogat' ki kellett volna szedni fozes elott. A masik verzio hogy megsertetted az epet es attol lett minden keseru.

Ezen sajnos javitani nem tudsz, kuka az egesz.

2020. szept. 27. 12:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Én nagyon szeretem a halat , a hal ételeket . Sok hal ételt ettem már életemben és azok 70 % - a eddig finom , ízletes volt . A szálka magában még csak elfogadott lenne számomra , mert ugye , milyen a legtöbb hal ? - szálkás . Viszont elég magas árat fizettem a halért , ami cserébe rossz ízű és állagú ! Igaz , bele senki sem lát , hogy milyen lehet egy hal , de ilyen esetben , szívesen vissza vinném oda , ahol megvettem ! Az eladónak pedig jeleznie kellene annak a személynek , akitől meg ő vette meg - stb ...
2020. szept. 27. 12:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
3 kgos ponty kövér, és amit az áruházban kapsz, az tenyésztett egy rohadt zsúfolt helyen, és kb szeméttel etetik. Max 1,5 kgos pontyot szabad venni, ha nem akarod, hogy zsíros legyen
2020. szept. 27. 13:16
 5/12 anonim ***** válasza:
32%

#3 (kerdezo): nem, az arusnak nem feladata hogy teged tajekoztasson hogyan kell elkesziteni a halat, sem az, hogy az altalad elkepzelttol esetleg kulonbozo iz-elmenyre kulon felhivja a figyelmedet.

Az emberiseg kb. osszes tudasa ott van elotted a telefonodon / gepeden, olvasni tudsz, a te dolgod tajekozodni es megkeresni a megfelelo informaciokat, lehetoleg meg azelott, hogy mehvasarolnal valamit.

2020. szept. 27. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy a szlovák halakra jellemző ez. Tavi, tenyésztett ponty. Iszap ízű.

Sajnos sok ilyen van, természetes vizekből nem lehet kielégíteni az igényeket.

Még tömeggyártott halászlésűrítmény is van, ami ehetetlenül iszap ízű.

2020. szept. 27. 15:01
 7/12 anonim ***** válasza:
5, fuss neki a 3-as kommentnek még egyszer, mert sikerült értelmezned!
2020. szept. 27. 15:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást . Nos mivel gyermek korom óta , rendszeres halfogyasztó vagyok , és szeretem is előkészíteni , konyha kész állapotúra , ha kell többféle módodon és többféle halat is a pontyon kívül . Az évek során megtapasztaltam , hogy igen , ha nincsen alaposan ki tisztítva a hal fej , vagy megsérül az epe , bizony a hal egyes részein érezhető lesz a keserű íz ,, de nem az egész hal húson . Legalább kétszer át szoktam alaposan mosni a hal darabokat és lecsurgatom , mielőtt az edénybe kerülne . Egyébként nem egy alkalommal volt szerencsém 10 kg , vagy az fölötti pontyhoz , aminek kifejezetten ( száraz ) volt a húsa és olyan vöröses színű volt , mint pl : a marha hús . De sajnos nem egyszer volt példa ara is , hogy 1 - 1,5 kg s ponty is ehetetlennek bizonyult , mert annyira zsíros volt . Nem értem miért !? Talán nagyban függ a takarmányozástól , víz minőségtől , élőhelytől vagy a tenyészet körülményeitől , esetleg a hal fajtól , vagy a nem kellő szakmai hozzáértéstől - stb ... Mindenesetre szerintem jobban kellene ellenőrizni a tó gazdákat , hal tenyészeteket , hogy ne csak menyiséget állítsanak elő , hanem kicsit a minőségre is koncentráljanak ! Eddig a 40 - év alatt , egyetlen halban nem volt egyszer sem csalódásom , mégpedig a KÁRÁSZBAN ! Én a kárászt tartom , hazánk egyik legízletesebb halának , még ha sok kellemetlenséget is okoz a sok szálka az elfogyasztása során ...
2020. szept. 27. 15:52
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak ilyen rossz minőségű halak és ez mint írták a nem megfelelő tartásból adódik. Rossz vízminőség, rossz táp stb. Voltam már olyan halastónál, ahol rohadt, penészes feles borsót szórtak mázsaszám a halaknak.

A legtöbb halgazdaságban pont ugyanúgy tápokkal etetik a pontyokat mint máshol a disznókat. Ebből van jó minőségű, ami drága és rossz, silány, olcsó sz@r, amitől nagyon rossz minősége, íze lesz a halhúsnak. Ezen sajnos az sem segít, ha fiatalabb 1,5 kilós példányokat veszel.

Egy dolgot tehetsz, megpróbálod kideríteni, hogy honnan származott a hal és nem veszel olyat többet.

Elméletileg létrehoztak egy Minőségi Magyar Hal védjegyet, ami az ilyen esetek elkerülésére szolgál, de nem tudom hol tart most ez a projekt. Ha találkozol ilyen védjeggyel, az biztos, hogy jóízű hal lesz.

2020. szept. 27. 15:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Sajnos volt már , hogy reklamálnom kellet ott , ahol vettem a halat ! Az eladó azt felelte , hogy egy magán vállalkozótól szerzi be a legolcsóbban a halat . Hosszas gondolkodás után , azt is elárulta , mivel én törzs vásárlója voltam , hogy annak a vállalkozónak van egy baromfi telepe és egy kis baromfi feldolgozó üzeme is és a feldolgozó üzemének a mellék termékét , vagy hulladékát eteti fel a halaival. Ez után az eladó azt is elmondta , hogy már tárgyalt egy másik hal tenyésztővel , mert én voltam a sokadik vásárló , aki reklamált . De végül nekem is új helyet kellett keresnem , ahonnan halat vásárolhatok , mert az a személy , befejezte a hal eladást rövid időn belül .
2020. szept. 27. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!