Miért van az, hogy egész nyáron árulják a boltokban az éretlen ócska paradicsomokat "magyar" termelőktől, és senki nem zavarja el őket a bányába dolgozni, mert a normális érett paradicsom termesztésére alkalmatlanok?
Hát én nem értem a kedves kérdező hol milyen paradicsomot vesz, mi egész szezonban (évek óta) csak jó paradicsomot (illat/íz) vásároltunk Sp@rban (Bp.), jobbára valamilyen száras koktél pari, lecsónak is száras de klaszikot. Csak pozitív véleményem van. Ill ha rendeltünk Covid alatt (pl csalóközi "vidám" száras paradicsomot) az is mind finom ízletes volt.
A trükk hogy nem szabad a paradicsomot hűtőbe tárolni (tök felesleges) mert az "kinyírja" az ízét, vagy legalább meg kell várni fogyasztás előtt hogy újra elérje a szoba-hőmérsékletet.
11-es, mi is a Sparban vesszük, vagy a koktélparadicsomot, vagy a Lucullust, mert az savmentes. Sajnos anyu nem bírja megenni a savas, ún. "normális" paradicsomot, mert kikezdni a gyomrát. És én is jobban szeretem a savmentest. Mi is finom, édes, érett paradicsomot tudunk venni évek óta érdekes módon.
Gyümölcsöt is ősztől tavaszig Sparban veszünk, mert szép az árujuk, finom is, érett is. Tavasztól őszig meg egy kis zöldségesnél vásároljuk a gyümölcsöt, mert magyar áru és olcsóbb is, mint máshol.
Mi bizony hűtőbe tesszük a zöldséget, mert melegben megrohad. Csak úgy mondom. Ennek ellenére is amit mi veszünk, az hűtés után is ízletes.
A kérdésre válaszolva meg, az emberek azt vásárolják, ami van. Aki nem keresgél, annak csak a sz*r jut.
A kérdésedre a válasz, hogy a profitmaximalzálás a legtöbb problémának az oka. Sokat lehessen eladni jó áron, lehetőleg konkurrencia nélkül. Az íze nem számít, a sok m.rha így is megveszi, megeszi!
Amikor nincs szezonja, a piacon is ugyanolyan íztelen paradicsom kapható, mint bármelyik nagy áruházban.
Ezért kizárólag akkor eszem paradicsomot, amikor terem. A nagyon apró cseresznye méretű paradicsomot szeretem legjobban, ízletes, sok a leve és nem nagyon édes. Gondozás nélkül megterem a kertben, nem támadja meg a paradicsomvész, amitől barna foltos lesz a többi fajta, és lehullik a levele. A fagyokig terem, akkor aláásom, és a rajta maradt fagyott, de már érett szemekben lévő magok tavasszak kihaltanak. Igy nem kell palántázni sem, csak ritkítani. Pár négyzetméter "örökös" paradicsomföld elég egy családnak, még befőzésre is jut. Amíg terem, reggel-este eszem, a boltit meg egye az akinek gusztusa van hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!