Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van az, hogy egész...

Miért van az, hogy egész nyáron árulják a boltokban az éretlen ócska paradicsomokat "magyar" termelőktől, és senki nem zavarja el őket a bányába dolgozni, mert a normális érett paradicsom termesztésére alkalmatlanok?

Figyelt kérdés
2020. szept. 10. 13:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Hosszu az ut a boltig! A "normális érett paradicsom" csak félig rothadt undormányként kerülhetne a szatyrodba.
2020. szept. 10. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
A jó minőségűt külföldre viszik. Itthonra jó a sz.r is.
2020. szept. 10. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim válasza:
93%
Ezért kell piacon vásárolni. Bár ott sem tuti, hogy magyar terméket veszel.
2020. szept. 10. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elmondom. Ma már a paradicsommal kapcsolatos követelmény annyi, hogy szép és egyforma legyen, és akár 2-3 hétig eltárolható legyen, az íz már másodlagos. Minden növény nemesítése erre irányul. Ma már a répa és a hagyma se olyan, mint 30-40 éve volt.

Régen én is termesztettem fóliás paradicsomot, éretten szedtük le, de annak már két napon belül boltban kellett lenni, mert 4-5 nap után már megpuhult, folyt a leve, mehetett a kukába. Ma már a nagy felvásárlók ilyen paradicsomot át se vesznek. Aki nagyban termeli, kénytelen megfelelni a piaci elvárásoknak, ha az évi 100-200-500 mázsa paradicsomot el akarja adni.

Ne üzletláncoknál vásárolj, hanem menj ki a piacra, és kistermelőtől vásárolj friss, érett paradicsomot. Vagy ha van egy kiskerted, termeld meg magadnak. Én is ezt csinálom, mert nem szeretem a nagyüzemi paradicsomokat.

[link]

2020. szept. 10. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi fokhagyma termesztéssel foglalkozunk, 400-500 ft ert veszik meg tőlünk kilóját, ezért tökéletesen kell kinéznie, külföldre adják el, vmennyit szallitanak a lidlbe, ahol 2-3ezer forintos áron adják. Ezért cserébe ilyenkor ősszel el kell duggatnunk a hagymát, jövő nyár elejéig kb. 10x kimenni es kigazolni, dikkelni stb. kb. 10-15en felszedjük 2 nap alatt, 1 hónapig szárítjuk, 2 hónapig pucoljuk, majd keresünk rajta 50-60ezret 100kg-n


Minden zöldséggel ugyanez s helyzet, nem éri meg vele foglalkozni.

2020. szept. 10. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
98%

No, kedves 5-ös , én ezért veszek tőletek termelőktől árut és nem zavar, ha többet kértek érte, mert roppantul elegem van a bolti kőkemény őszi barackból, a kiszáradt csemegekukoricából és társaiból.

Ha mindannyian szögre akasztanátok a kulcsot, akkor bajban lenne az ország. A közelemben van épp egy kirakodó vásár. Minden vasárnap megveszem a kis dolgaimat a termelőtől és én elégedett vagyok az áruval és Ő is elégedett az árral, amennyiért eladta. Kenyeret a péktől, de tejet viszont csak boltban veszem, mert nem veszi be a gyomrom a pasztőrözetlen tejet.

Néha el is gondolkodom rajta, hogy a 189 Ft-os bolti tejet hogyan állítja elő a termelő, hogy abból megéljen.


Amúgy a fokhagymát nem lehet sűrített levegővel pucolni ?

Lehet, hogy gerezdjeire esik szét...

2020. szept. 10. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért,mert van aki megveszi!
2020. szept. 10. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
Sokan megveszik és sajnálom is a most felnövőket, hogy sosem tudják meg milyen a régi tepertős pogi, a szájban olvadó barack ....stb...stb
2020. szept. 10. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Így néz ki a pucolatlan és a pucolt hagyma. Késsel kell a koszos és száradt rétegeit lebontani, míg olyan fehér lesz, amilyennek lennie kell. Kapirgálni stb. Naponta 4-5 óra munka 5 embernek, 1 hónap alatt meg is van, és ha azt nézzük, fejenként az 1 éves melóért kerestünk 5-6ezer forintot

2020. szept. 10. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

Én elhiszem hogy ez a követelmény hogy szép és kemény legyen, de akkor is sz@r a végeredmény.

Már megvenni sincs kedve az embernek, azt érik el vele.

Inkább lenne kisebb, és nem fürtös..

A dinnyével ugyanez a helyzet, pedig ott nem lehet arra fogni hogy összetörik éretten, mégis ócska éretlen mindegyik...

2020. szept. 10. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!