Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tároljam a kenyeret,...

Hogyan tároljam a kenyeret, hogy minél több ideig friss maradjon?

Figyelt kérdés

Zacskóban nyitott szájjal vagy zárjam le mindig? Ha lezárom, akkor nyomjam ki belőle a levegőt?


Ha nem zacskóban, akkor szabadon vagy szekrényben? Esetleg vegyek egy kenyértárolót, van neki értelme?



2020. szept. 2. 02:31
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Hát bocs, de én nem fogom a friss kenyeret fagyasztással tönkretenni. A kérdés nem ez volt. Tehát továbbra is a kérdés: Hogyan tartható frissen a kenyér minél hosszabb ideig?
2020. szept. 2. 22:00
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Tönkretenni... hát akkor gratulálok, erre nem lehet így mit mondani.
2020. szept. 2. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Egy német műsorban láttam pár hete a tesztet. Azt hozták ki, hogy a pékségekben használt papírzacskó (amin vékony bevonat van) a legjobb a kenyértárolásra.

Itthon is használnak ilyet jobb pékségekben.

2020. szept. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
31%

Fagyasztas szerintem is marhasag. Amellett hogy tul maceras, ugyan ugy tonkremegy mintha az asztalon szaradna, mert a hideg kiszaritja.

Amugy szerintem legegyszerubb viszonylag jo eredmenyt ado megoldas, egy terito szerusegbe 2-3 reteg vastagsagba beletekerni.

2020. szept. 3. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
Érdekes itt senkinek nincs iylen problémája - nem szárad ki - de a " szerintem " az mindig jobb mint a " tapasztalat ".
2020. szept. 3. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Hacsak valaki nem a puszta közepén lakik (tanyán, stb.) miért probléma, hogy 2-3 naponta bemegy egy pékségbe, vagy szupermarketbe? Ennyi ideig meg kitart a kenyér - de nyilván nem lesz olyan "friss", mint igazi friss állapotában.

Mindenesetre a többrétegű textil a legjobb megoldás, vagy az előtte említett papírzacskó.

Vannak ezek a speciális béléssel ellátott (állítólag lélegző) kenyérzsákok (pl. Meska, vagy egyéb DIY portálon lehet kapni) - ezzel nincs tapasztalatom.

Mindenesetre bármilyen nejlonos megoldást abszolút ellenzek. Bepükked, penészgombák elkezdenek szaporodni (még ha nem is látszik) - egyértelműen nem egészséges.

2020. szept. 3. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
85%
Mi házilag készült, kovászolt kenyeret eszünk, mint nagyanyáink tették valaha. Az egy hétig is vígan eláll, és ugyanolyan finom.
2020. szept. 3. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
#16: Nem probléma, csak nagyon hektikusan fogy a kenyér nálunk, így sokszor van, hogy még a fél kenyér is megvan, mégis újat kell vennem, mert kiszárad és már nem esik jól enni. Ha csak fél kilót veszek, akkor ziher hogy idő előtt elfogy.
2020. szept. 3. 15:55
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, most letakartam konyharuhákkal, kíváncsian várom a fejleményeket. :D


A kenyértartóknak különben van értelmük? A párom nagyon akar venni egyet, hogy rakjuk abba, de nem tudom miben más ez mintha a szekrényben állna a kenyér.

2020. szept. 3. 16:20
 20/20 anonim ***** válasza:
81%
Sztem semmi értelme. Kféle MLM-es szuperdobozokat is próbáltak rámsózni tizenezerekért. Tök fölöskeges!
2020. szept. 3. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!