Hogyan tároljam a kenyeret, hogy minél több ideig friss maradjon?
Zacskóban nyitott szájjal vagy zárjam le mindig? Ha lezárom, akkor nyomjam ki belőle a levegőt?
Ha nem zacskóban, akkor szabadon vagy szekrényben? Esetleg vegyek egy kenyértárolót, van neki értelme?
Egy német műsorban láttam pár hete a tesztet. Azt hozták ki, hogy a pékségekben használt papírzacskó (amin vékony bevonat van) a legjobb a kenyértárolásra.
Itthon is használnak ilyet jobb pékségekben.
Fagyasztas szerintem is marhasag. Amellett hogy tul maceras, ugyan ugy tonkremegy mintha az asztalon szaradna, mert a hideg kiszaritja.
Amugy szerintem legegyszerubb viszonylag jo eredmenyt ado megoldas, egy terito szerusegbe 2-3 reteg vastagsagba beletekerni.
Hacsak valaki nem a puszta közepén lakik (tanyán, stb.) miért probléma, hogy 2-3 naponta bemegy egy pékségbe, vagy szupermarketbe? Ennyi ideig meg kitart a kenyér - de nyilván nem lesz olyan "friss", mint igazi friss állapotában.
Mindenesetre a többrétegű textil a legjobb megoldás, vagy az előtte említett papírzacskó.
Vannak ezek a speciális béléssel ellátott (állítólag lélegző) kenyérzsákok (pl. Meska, vagy egyéb DIY portálon lehet kapni) - ezzel nincs tapasztalatom.
Mindenesetre bármilyen nejlonos megoldást abszolút ellenzek. Bepükked, penészgombák elkezdenek szaporodni (még ha nem is látszik) - egyértelműen nem egészséges.
Köszönöm, most letakartam konyharuhákkal, kíváncsian várom a fejleményeket. :D
A kenyértartóknak különben van értelmük? A párom nagyon akar venni egyet, hogy rakjuk abba, de nem tudom miben más ez mintha a szekrényben állna a kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!