Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A friss fűszernövényeket...

A friss fűszernövényeket (petrezselyem, leostyán) hogyan tároljam, hogy minél tovább eltartson?

Figyelt kérdés

Mindenképp megszárítom, majd:

1. Tegyem el simán egy befőttes üvegbe, lesózva, vagy ilyesmi?

2. Zacskóba tegyem be a fagyasztóba?


2011. jún. 2. 06:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Amit télire szánok, azt fagyasztom le zacsiban. Amíg a zöme van, addig szeretem a frisset használni. Abból viszont csak max. 1 hétre valót vásárolok, és jól elvan a normál hűtő zöldséges dobozában.
2011. jún. 2. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát nem csak télire szánom, hanem ameddig tart :), de én is a fagyasztósra tippeltem inkább. Akkor marad a zacsi.

Köszi a választ.

2011. jún. 2. 07:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha pár napig akarod tartani, akkor tedd vizbe egy üvegbe mint a vágott virágot - igy friss marad.

Ha hosszabb ideig, akkor fagyszd le, mert úgy az ize nem változik és ha fagyottan teszed az ételbe, akkor nem is lesz szétmállot, hanem olyan, mint frissen.

Télire is sokkal jobb, ha fagyasztod, mert a száritással sokat veszit az izéböl, ellentétben a fagyasztással.

HA feltétlen száritani akarod, akkor figyelj rá, hogy csak árnyékban (napfény nem érheti, mert kifakul) és szellös helyen száritsd. (A mikroban meg hasonló ötletektöl ugyan száraz lesz, de közben az összes illóolaj elparolog belöle és akár közönséges fü vagy bárni is lehetne, semmi ize nem marad.)

2011. jún. 2. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én csak fagyasztani szoktam, petrezselyemzöldet és zellerzöldet.

egy használatra való csomagocskákat csinálok folpackba szorosan becsomagova,és azokat egy neylonzacskóba teszem.

persze, külön a zellert és a petrust.ilyenkor nyár elején kezdem eltenni, pl egy nagy csokor új zöldségről, vagy egy zellerről leszedve és megmosva, levegőn megszárítva csomagolom.vagy, ha a piacon olcsó,akkor is veszek több csokorral, így egy évre valót szoktam kb. bezacskózni a fagyóba.

most fogy el a tavalyi:))

üdv.

2011. jún. 2. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én szárítás nélkül fagyasztani szoktam.

Miért kéne szárítani majd csak utána lefagyasztani?

2011. jún. 2. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

azért, mert amikor alaposan megmosom csöpög belőle a víz!

ha csurom vízesen tenném el, a fele jégkristály lenne.

a szárítást úgy értem, hogy lerázom, összekötve kiteszem

az árnyékos teraszra egy kampóra kb 15 percre. addig lecsöpög, és utána csomagolom.

valószínű félreértettél, hogy a szárítmányt fagyasztom. szóval nem, hanem a frisset:)))

2011. jún. 2. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miért kéne száritani..De anyósom száritja mindig, ezért én is :)
2011. jún. 2. 10:14
 8/8 anonim ***** válasza:

a fagyasztott olyan, mint,ha frissen szedted volna.félfagyott állapotban még könnyebb is szépen apróra vágni.

a szárítmány, nem is hasonlítható hozzá.egyszer vettem vészhelyzetre szárított petrezselymet, de hát a nyomába sem és a fagyasztottnak.

próbáld ki, és győzd meg anyósodat:))

2011. jún. 2. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!