Petrezselyem helyett milyen fűszert használhatok? Mi hasonló hozzá?
Szia!
Attól függ, miben akarod helyettesíteni, pontosabban milyen ételt szeretnél főzni.
Üdv!
ui.: ha leves, akkor használhatsz helyette fehérrépát
Ha csak a zöldjét akarod használni, zellerzölddel helyettesítheted, csak kevesebb kell belőle, mert a zeller íze erőteljesebb. Ha a gyökér részét, akkor zeller gumóval, de ugyanaz érvényes, mint a zöldjénél.
Én úgy tudom, a petrezselyem és a fehérrépa ugyanaz. Van még a paszternák, ami a sárga és fehérrépa között van ízben, de annak paszternák a neve.
Hoppá!
Való igaz, a petr. a fehérrépa. Valamiért az volt bennem, hogy a zellert akarja helyettesíteni. Elnézést. :)
szia! nemigen lehet helyettesíteni, mert olyan jellegzetes az aromája.zellerrel én is próbálkoztam, de
nagyon elvitte az ízét más irányba a töltelékemnek.
ebből tanulván azóta mindig tartok otthon szárított petrezselymet, ha feloldódik az ételben olyan majdnem mint a friss.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!