Pizza mennyire zsíros?
A tésztában van olaj.
A szalamiban sok zsír van.
A sajtban sok zsír van.
A végeredmény, a pizza sok zsiradékot tartalmaz - és teljesen mindegy, hogy otthoni vagy sem.
(Pontosabban akkor nem lenne igy, ha kenyértésztára csak zöldségeket tennél sajt nélkül, akkor alig lenne benne zsiradék - csak akkor meg nem sok köze van a pizzához)
A tésztába nem kötelező az olaj, de ajánlott némi olíva, ha nem akarsz szenvedni, és nincs kemencéd. A szószba sem kell, mivel az lényegében friss, passzírozott paradicsom, és semmi más. A sajtokban szokott viszont lenni, a mozzarellában például ha nem is rengeteg, de azért van. Viszont a parmezánban (az eredeti pizzára sok helyen tesznek) például nagyon kevés van. Illetve ha maradunk az eredeti pizzánál, akkor annak a tetejére még szokott kerülni olívaolaj.
Ha a cél a kevés zsiradékot tartalmazó pizza, akkor a tésztába csak annyi olívaolajat tegyél, hogy ne ragadjon mindenhez, a szószba ugye nem kell, a mozzarellát foltokba tedd a pizzára, és erre mehet a parmezán, és végül a friss bazsalikom a sütés végén. Olíva olaj nem kötelező a tetejére, az íze miatt szoktak tenni rá.
Attól függ, mi van rajta.
Pizzatészta zsírtartalma: 5.5g(/100g)
Sonka: 6g
Paradicsom szósz: 3g
Sajt: 30g
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!