Miért tűnik úgy hogy néha a bolti alma felülete zsíros?
Figyelt kérdés
Összefogdossák, vagy tartósítószer, vagy eleve ilyen?2019. dec. 30. 19:45
1/10 anonim válasza:
Nem zsíros, hanem viaszos.
Sok esetben bekenik viasszal, mert úgy jobban eláll.
2/10 anonim válasza:
A viaszréteg természetes úton is kialakulhat. A mikrobák ellen van, így késlelteti a romlást.
3/10 anonim válasza:
Igen, egy lehelletnyi viaszréteg van rajta, mint ahogy felettem is írta valaki.
4/10 anonim válasza:
Bekenik :)
Jézus Szíve!
Természetes módon van rajta viaszréteg.
5/10 anonim válasza:
ha nem is kenik, de mesterségesen viszik fel a feltűnően csillogó vagy viaszos almákra a viaszt.
6/10 anonim válasza:
Alapvetően is lehet viaszos. De sok almát bekennek!
7/10 anonim válasza:
viasz van rajta, ahogy sokan mondták már előttem. vannak fajták, amik kifejezetten sok viaszt termelnek a héjukon, és vannak, amik szinte semmit. a későn szüretelhető, hosszan tárolható almák között sok olyan van ami sok viaszt termel, mert ez segít megvédeni a gyümölcsöt a kártevőktől, betegségektől, illetve a túlzott párologtatástól és túl sok etiléngáz felvételétől, ezek mind hátráltatják a romlást.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valaki hevesen kattintgatott a piros kezekre, úgy látom, megpróbálom némileg kompenzálni.
2019. dec. 30. 22:23
9/10 anonim válasza:
Érdekesek vagytok, szinte mindannyian nagyon helyesen egyetértetek abban hogy viaszréteg, igen, az is igaz hogy természetesen is van rajta de általában mesterségesen is pótolják, Ti pedig leszopatjátok egymást mert kölcsönösen lepontozzátok egymás helyes válaszát????!! (Most én következek, hajrá!!!!)
10/10 anonim válasza:
a 4. szerintem azt hitte, hogy csak természetes viasz van rajta.
én az 5. vagyok, véletlenül szintén 70%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!