Van itt más is, aki él-hal a gomolya túróért?
4. A gomolya sajt egészen más. Szóval nem fura, hogy nem az volt, mit kívántál. (Amúgy nagyon finom étel)
Örülök, ha ízlet amit az Aldiban kaptám.
Nem tudom mi a különbség, de a túró zsírosabbnak tűnt (főleg amire az Aldiban rátaláltam), sárgább, és nagyon intenzív íze van, szinte tapad is az ember nyelvéhez
A sajt meg amit egy éve vehettem meg kóstoltam az meglehetősen fehér, ruganyos állagú és relatíve ízetlen volt, el is gondolkodtam rajta anno hogy mi a frászt vettem 😄
A Bryndza nem gomolya túró!
" A túró a sajtok éretlen alapanyaga, tulajdonképpen sav vagy oltóenzim (kimozin) hatására a tejből kicsapódott tejfehérje. Legismertebb képviselői a tehéntúró, a juhtúró és a gomolyatúró. A tehéntúró fehér, enyhén savanykás, jellegzetes ízű, zsírtartalmától függően zsíros, félzsíros és sovány. A gomolya darabos, gyakran tejszínt is tartalmazó, nedves túróféleség, amely tehéngomolyát és juhgomolyát egyaránt tartalmaz, így enyhébb a juhgomolya íze. Általában csomagolva árulják. A juhtúró nagyon erős, csípős szagú és ízű, sárgásfehér színű termék, melynek fogyasztását sokan elutasítják. Az igazi juhtúró a Szlovákia területén készülő Brindza."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!