Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit vegyek a boltban?

Mit vegyek a boltban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Amikor lemegyek a boltba, akkor semmi nem jut eszembe, hogy mit vegyek, de az a baj, hogy még itthon sem

Akik egészségesebben étkeztek, ti mit szoktatok a boltban vásárolni?

2020. jún. 30. 12:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én ritkán megyek boltba, a kaják többségét a piacon szerzem be, a tartós(abb) élelmiszereket neten rendelem. Az elején tényleg az a legjobb, ha nézegetsz a neten recepteket, lehetőleg olyat, ahol profi képi dokumentáció is van hozzá, s az adott recept összetevőlistájával lépsz be a boltba és összevásárolod az alapanyagokat. Aztán ha már van kis gyakorlatod, akkor menni fog fordítva is: abból főzöl, amit otthon találsz.

De nézzük, hogy a helyedben mivel kezdeném: vennék reggelire valami magasabb rosttartalmú kenyeret, ami lehet teljes kiőrlésű búza vagy rozskenyér is (pékáru). Vennék hozzá teavajat (hűtőpult), felvágottat vagy májkrémet (húspult vagy előre csomagolva hűtőpult), sajtot (sajtpult vagy csomagolva hűtőpult), natúr joghurtot (hűtőpult), zöldségeket - úgy mint uborka, paradicsom, paprika (zöldség-gyümölcs részleg). Ha szeretném a teát, vennék earlgrey vagy valamilyen ízesített zöld teát, illetve valamilyen növényi tejet (zabital pl.). Ha veszel hozzá kakaóport vagy kávét, akkor elkészítheted kakaónak vagy tejeskávénak is. Ha nem vagy annyira "kenyeres", vegyél zabpelyhet és hozzá aszalt gyümölcsöket vagy "frisseket" - csak boltokban sajnos eléggé gyatra a minőség és sokszor külföldi az áru, ami azt jelenti, hogy éretlenül szedik le, meg jól be is vegyszerezik, hogy kibírja a szállítást... Meg vegyél olajos magvakat, tökmag, dió stb. - ez nassolásnak is jó. Mondjuk nem tudom, más hogy van vele, de én a zabkását elég gyorsan megunom, viszont a szintén zabpehelyből készülő granolát bármikor szívesen fogyasztom. Utánanézhetsz granola recepteknek és otthon elkészíthetsz egyszerre több adaggal is.

Ebédre tehetsz a kosaradba csirke alkatrészeket, pl. csirkemell, csirkecomb, de ha meg bírod enni a májat, csirke vagy kacsamájat is vehetsz - könnyen és gyorsan elkészíthető és jó vaspótló. :) Jó cucc még a kacsamell is, amit szintén könnyű elkészíteni (csak kicsit veszélyes a spriccelő forró zsírtól :)), kell hozzá egy éles kés, egy húscsipesz és egy olyan serpenyő, amin nincsenek műanyag részek, hogy be lehessen rakni a sütőbe - ha ilyet csinálsz, nézz utána a "rozé kacsamell" recepteknek a neten. A csirkékhez vegyél pár fűszert (majoranna, bors, oregano, fokhagyma stb.) vagy fűszerkeveréket - utóbbiból keresd a természetes összetevőjűeket. Köretnek mostanában már találsz jó zöldségeket, vehetsz egy cukkinit, piros kápia paprikát, egy nagyobb fej vöröshagymát és barna rizst hozzá. A rizst megfőzöd, a cukkinit és a paprikát felvagdosva aprított vöröshagymán megdinszteled, hozzákevered a rizst és abrakadabra, kaptál egy jó kis laktató, egészséges köretet. Barna rizst már főzőtasakban is lehet kapni, de simán is könnyű megfőzni. Sőt, főzőtasakban most már elérhetők egészen különleges kész köretek is, köles, quinoa, bulgur, hajdina - zöldségekkel megspékelve is.

Vacsira pedig eldöntheted, hogy egy kis déli maradék vagy hideg kaja - lásd. reggeli. ;)

2020. jún. 30. 16:38
 12/14 A kérdező kommentje:
Jajj köszönöm szépen nagyon sokat segítettél😊😊😊
2020. júl. 1. 08:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Én sajtot, mert a sajt nagyon finom. Fontos hogy legyen, rizses húsra ráreszelni mennyei manna. :)

Sajt, Rizs, hús. (Gyakran csirkecomb, de csirkeszárny, csirkemell, lapocka is akad.)

Gyümölcs... Banán, alma, narancs.

Kóla mindig van, és tejföl is.

Csak spagettit tudok enni, vagy tarhonyát(többi tészta engem puffaszt) azt szoktam venni.

Itthon paradicsom sűrítménnyel ízesitek, vegetával.

2020. júl. 6. 02:03
 14/14 anonim válasza:
Nemmegmondtam hogy BONTOTT CSIRKETT hozzal?!!
2020. júl. 20. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!