Milyen sajttal lehet helyettesíteni a parmezánt?
tök mindegy mit írtál a 2. válaszban a grana NEM parmezán, tehát nem vehettél 4500 forint/ kg áron parmezánt,
a grana csak egy másik fajta kemény sajt, amiből azért létezik pár
Nem , azt írtad, aldiban, lidlben megveheted.
Az alany pedig továbbra is a parmezán volt a szövegben.
Ezután tértél rá a padanora.
Beírtam, hogy parmezán ára, és rögtön a második találat volt. Az első nem vezetett eredményre.
Igazából nem konkrét recepthez kellene. Sok recept írja. Ez konkrétan a Fördős Zé féle olasz kaják. Szinte mindenhez ezt írja. De a pestot is régóta szeretném kipróbálni. Viszont így lehet hogy jobb, ha készen megveszem.
Az igaz, hogy amit a kérdező linkelt az drága, de amúgy a rendes tömbös darabolt parmezán reális ára 8-10 ezer környékén mozog.
Ezt a darált (reszeltnek hazudott) sajtot lehet olcsóbban megvenni, ami nem baj, mert 99%-ban amúgy is reszelni kéne.
Ez a darabolás forgácsolásából van, ezért olcsóbb.
Füstölt lazac is szokott ilyen lenni, az is baromi drága, néha lehet venni "nyesedéket" féláron.
Vagy pl fekete erdő sonkát, amit már nem tudnak leszeletelni, a végeit vákuum csomagolják, és eladják féláron.
Grana padano jó helyettesíthető. Ha szerencséd van akciósan 4 ezerért hozzá lehet jutni. Ezzel igen hasonló ízt tudsz elerni. De 5000 6000 forint kilós áron akció nélkül is hozzá lehet jutni.
Résszel ve ne vedmeg olcsóbbak de nagyon sokat veszítenek az ízükből sajnos ez tapasztalat...
Meg a pecorino de ennek markáns íze van. De én van hogy cheddart használok helyette tudom szentség törés de nekem úgy is ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!