Milyen sajttal lehet helyettesíteni a parmezánt?
Figyelt kérdés
Kaptam egy olasz szakácskönyvet és a receptek többsége parmezánt írt. Rákerestem és 18ezer Ft körül találtam kilóját. Ciki vagy sem, nekem ennek a fele is húzós lenne. Nyilván a trappista nem opció, de van-e olyan sajt, amivel megfizethető ételt tudok csinálni és az íze sem lesz rosszabb?2020. ápr. 27. 20:43
1/21 anonim válasza:
Te jó ég!!! Hol találtál 18ezres parmezánt?? Dobj már egy linket!!
Az aldiban /lidlben kb 4500-ért megveheted.
2/21 anonim válasza:
Folytatom.... Grana padano, amit az előbb írtam, a parmigiano reggiano eredetvédett, a grana meg nem - ízben teljesen hasonló.
3/21 anonim válasza:
Az íze nyilván másabb lesz, ha más sajtot használsz, hiszen más sajt... logikusan. Nem véletlenül kerül annyiba a parmezán.
Grana padano-t próbáld ki. Nem kell belőle sok, elég intenzív íze van.
4/21 anonim válasza:
1-es, dobj már egy linket 4500 ft-os parmezánról, mert ennyiért már nagyker áron se lehet hozzájutni viszonteladóknak, nem hogy lild / aldi szinten!
5/21 anonim válasza:
300 g-os 1390-ért vettem az aldiban.
6/21 anonim válasza:
A lidkben is ennyi a grana! [link]
7/21 anonim válasza:
Az Aldiban sincs 1390-ért 300g Parmigiano Reggiano csak a Grana Padano.
De mondjuk azzal lehet helyettesíteni a parmezánt.
De egyébként bármilyen kemény sajttal lehet.
Mit akarsz csinálni, kérdező?
9/21 anonim válasza:
10/21 anonim válasza:
Nem lehet bármilyennel helyettesíteni! Egy gruyere, vagy egy stajer bergkäse is kemény sajt, de totál más íz és állag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!