Mennyi vizet vesz fel a durumtészta és a 4 tojásos száraztészta?
Annyit, amennyit hagysz neki a neked megfelelő állaghoz.
Miért érdekes ez?
Nem világos a kérdés célja.
Ha kalóriaszámoláshoz kell, akkor a nyers, száraz tésztát kell figyelembe venni, mert erösen eltérö, hogy mennyi vizet vesz fel, elehte 1,5-szöröstöl 3-szorosig minden.
Ha valamiért ez így problémás, akkor a nyers tésztát leméred (vagy a zacskón megnézed, mennyi a súlya) és ha kész, az összes megföttet újra méred, így vissza tudsz számolni egy adagra.
Ha netán "kiszámolva akarod fözni, az nem okos ötlet, mert a tészták nem egyformák. Elvileg tarhonyához a tarhonya súlyának 1,5-szöröség javasolják, ez más tésztákhoz is jó irányértéknek, de igen sokszor kell még hozzá plusz foyýladék, hogy ne legyen túl kemény.
Na mostanában olyan "levest" szoktam csinálni, mint a ramen tésztás zacskós.
Cérnametélt vagy spagetti tésztából.
Gondoltam van erre valami érték, de akkor majd próbálgatom.
Sok levet sem akarok rajta hagyni, de egy kevés jó, ha marad, miután a tészta megszívja magát. És utólag sem jó hígítani, mert akkor nem olyan ízletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!