A durumtészta fogyókúrás vagy 'csak' egészségesebb mint a sima tészta?
A durum tészta csak annyiban különbözik a sima tésztától h nincs benne tojás.
Miért lenne egészségesebb ?
nincs olyan étel, hogy "fogyókúrás', még a norbie update cuccok sem!
A testre úgy kell gondolni, mint egy gépre. Annak kell üzemanyag. Az, hogy embereknek személyesen mire van igénye, azt ki kell tapasztalni. Pl. a laktózmentes tej nem lesz egészségesebb csak azért mert laktózérzékenyek is szürcsölhetik.
A durumtészta elviekben több ásványi anyagot és magasabb rosttartalmat ad, mint a fehér búzalisztes társa. Továbbá valamivel magasabb a fehérje tartalma is. (de nem kell itt olyan nagyon nagy számokra gondolni)
Én speciel azért szeretem jobban, mert könnyebb főzni. Sima sós vízben kell kifőzni, leszűrni és ennyi. Nem tapad össze, nem kell olajat locsolni rá. Nem fő szét.
Köszi a választ, akkor kipróbálom! Már ha csak kicsit egészségesebb, az is valami! :)
És a fogyókúrás alatt azt értettem, hogy kevésbé hizlal :D
Hát, ha sima tésztát eszel, de feleannyit, akkor az kevésbé hizlal.
A durum inkább rostban és ásványi anyag összetételben tér el. Hogy ez kinek segít kinek nem az megint egyéni dolog.
Egyáltalán nem egészségesebb se nem fogyókúrásabb. Picivel magasabb a fehérjetartalma, de ez nem teszi se fogyókúrássá, se eégszségessé.
Legalábbis gondolom egészséges alatt azt érted, hogy legyen pl. magas a rosttartalma, alacsony az egyszerű szénhidrát tartalma, amit úgy általában a tésztáknál egészségesebbnek lehet nevezni. Ez nem mondható el róla, így ilyen szempontból pont olyan rossz választás, mint a sima tészta.
# 3
Hülyeség. A durumtészta attól az hogy durumlisztből készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!