A: discos f1 káposztából mit lehet csinálni?
"A: discos f1 káposztából mit lehet csinálni?"
Ez valami kódolt üzenet?
Sikerült megoldani a rejtélyt:
Ez a káposzta, amiröl szó van:
Ez ugyan NEM génmódosított, hanem simán szelektált (ahogy legalább 100 éve nemesítik a zöldségféléket), szóval nem jó a kiindulási alapja a kérdezőnek.
Másrészt semmilyen káposztából nem lesz ehető kaja, ha "órákig" főzi kuktában, bármilyen káposzta megfő kukta nélkül is maximum egy óra alatt!
Emellett ez a káposzta főleg savanyításra lett kiszelektálva, ezért nem javasolt megfőzni, legfeljebb salátának elkészíteni!
Ha főzni akarja valaki, akkor igen rövid főzési idővel kell számolni - mire felforr, addigra gyakorlatilag puha is, a hiba nem a káposztában, hanem a kérdező fejében és a főzési módszereiben van.
Én kifejezetten vadászom a nagydobosi lapos káposztára, csak sajnos ritkán tudom kifogni.
Ebből a legfinomabb a töltött káposzta, selymes vékony levelei vannak, könnyen hajtogatható, nem törik.
Így amikor látok valahol, rögtön 3-4 fejet veszek, sós vízben kicsit meglobbantva, levelenként konyhakészre készítem és lefagyasztom. Rengeteg helyet elfoglal, de nem érdekel, annyira finom és könnyen kezelhető.
5-ös vagyok
Persze a lapos káposztából is van újabban "hamisítvány", ami ugyanolyan kemény, vastagerű, törékeny mint a gömbölyű.
Ha a tiéd Kérdező, nem kőkemény, hanem laza levelű, akkor az az igazi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!