Ha csalamádét szeretnék csinálni fél fej káposztábol akkor mi kel még hozzá? 13L
Ha a káposztát felszelted (vagy lereszelted), akkor először egy kicsit pörgesd be sóval, kavard össze, és kavarj közé néhány szemes borsot, szemes köménymagot is, és hagyd hogy ezek a fűszerek egy kicsit átjárják.
Majd külön edényben, ha fél fej a káposzta, akkor kb. 1,0-2,5 deci vízbe is tegyél egy csipet sót, és 2 evőkanál cukrot, kavard meg, várd meg míg elolvad. Én citromlét szoktam használni nem ecetet, abból kb. 3 evőkanállal öntök bele. Ha ecet, a 10 %-osból kb. 1 evőkanállal, a 20 %-osból először csak fél evőkanállal. Akármit is, kóstolni kell, másrészt gondolj arra, hogy a káposzta is vesz fel a savanyújából.
A káposztát kicsavarod, bele a lébe, összekavarod és engeded, hogy összeérjenek az ízek.
Abból csak káposztasaláta lehet. gyaluld /reszeld le vékonyra, enyhén sózd be.amennyi a reszelt káposztát ellepi, nagyjából annyi hidegvízbe , egy másik tálba tegyél 4-5 evőkanál cukrot, 2-3 ek. ecetet. ha ez elolvadt, akkor a káposztát jól csavard ki és tedd az ecetes-cukros lébe.Persze kóstolni is kell, ha kellemesen sós-édes-savanyú. akkor jó.
egy kis őrölt köményt is szórhatsz rá, attól még finomabb.
1-es vagyok!
Persze ha a káposzta mellé leszelsz uborkát és zöldpaprikát is karikára, és a besózásnál már ezt is hozzákavarod a káposzta mellé = rögtön csalamádé lesz belőle! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!