Milyen tartós ételeket vennétek ha kiderülne hetekig, hónapokig be lesztek zárva a lakásba?
Víz tutira, tésztákat, tasakos porokat mellé, rizst, zöldség konzerveket, fagyasztott termékeket, olajat
Én vennék zacskós kenyereket is, be fagyoba, amikor kiolvad olyan mint a friss.
Meg sok sok tovább elallo zöldséget mint krumpli, hagyma pl
#1 klassz ötletek
#2 ez azért komplex téma, nem itt akarom kitárgyalni, de ha durvul a helyzet én azt mondom jobb felkészülni
Nehéz ezt úgy megmondani, hogy jelenleg egy panellakásban élek. Elsősorban a víz az elsődleges probléma - ill. annak a hiánya. Ugyanis ha leállnak a közművek is neadjisten - de ehhez valami ténylegesen komoly apokalipszisnek kell bekövetkezni - az ember simán szomjan hallhat, hacsak nincs pár hónapra elegendő víztartaléka. Viszont ha az elfogyott, akkor utána szomjan hal.
A koronavírus szerencsére nem ekkora fenyegetés, csak szeretik a médiában felnagyítani a veszélyes dolgokat, ezáltal pánikot kelteni. A koronavírus csupán azokra az emberekre jelent komolyabb veszélyt, akiknek nem elég erős az immunrendszere (többek között az idősek és a fiatal gyerekek vannak veszélyben).
Ha olyan házban élnék, ahol van kert és fúrt kút, már bőven nem a víz miatt aggódnék.
Elsősorban amit beszereznék, az liszt és élesztő kenyérsütéshez (az élesztőből pedig ha kifogyóban van, gyorsan tudok csinálni kovászt). Veteménymag (kertes ház esetén).
Száraz hüvelyesek (lencse, bab, zöld-, sárga-, csicseriborsó) rizs, legalább egy hónapra elegendő húskonzerv, több kg só, több kg fejeskáposzta (erről még később írok) rengeteg befőttesüveg és legalább ugyanennyi nyers hús és persze több liter étolaj, több kg állati zsír, műanyag hordó, műanyag edények.
Nem véletlenül mondtam a nyershúst ugyanis a megfelelő technikával el lehet konzerválni befőttesüvegbe úgy, hogy hónapokig eltartható hűtőgép használata nélkül, csupán egy sötét, hűvös hely kell hozzá - zsír pedig ebben segít.
A káposzta pedig azért fontos, mert ha több hónapos "karanténről" van szó, akkor elengedhetetlen az alapvető C-vitamin pótlása is, ehhez a káposztát savanyítani kell (a hosszabb eltarthatóság érdekében). Természetesen ehhez kell még egy pár eszközt vásárolni (pl. műanyag hordót és még néhány műanyag edényt).
Én - mivel panelban lakom - valszeg egy pár hétig húznám ki (amennyiben elzárják a vizet). A többit meg tudnám nagy nehezen oldani. Viszont max. 4 hónap, amit ilyen körülmények között jósolok magamnak (természetesen ezt is úgy, hogy szigorúan beosztom a felhalmozott élelmiszer porciókat magamnak).
Liszt, gríz, tejpor, víz, zsír, krumpli, hagyma, pirospaprika, bors, tészta, száraz -és füstölt áruk (szalámi, kolbász, szalonna, csülök) cukor, bab, borsó lencse, húskonzervek, ládában homokban sárga- és fehérrépa, zeller, alma.
És mivel cukorbeteg vagyok:
Inzulin, gyógyszerek, cukorpótló, szőlőcukor, Korpovit keksz.
7-es vagyok
Lehagytam a kutya és macskakaját! Természetesen abból is betáraznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!