Ötletek finom bodzaszörpre? Olyanra ami polcon hónapokig eláll. Lehetőleg tartósítószer nélkül. Leszámítva a cukrot, aszkorbinsavat.
Figyelt kérdés
2019. máj. 24. 09:25
1/3 anonim válasza:
Én csak egy dolgot tanácsolnék neked, mert millió recept van a neten.
NE napokig áztasd a virágtányérokat, mert poshad a víz, ahogy a virágvázában is, amit naponta cserélsz!
Mi a receptekben előírt bodzamennyiség bő dupláját áztatjuk be este, aztán reggel elkészítjük a szörpöt. Ami eddig nem ázott ki, az már nem is fog, csak áporodik, poshad.
Ami még jót tesz neki, ha a cukrot karamellizálod, az ad neki egy különösen finom ízt.
Polcon elállósra nem tudok tippeket adni, mert mi lefagyasztjuk.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igazad van, nincs értelme sok napon keresztül áztatni. A virágpor adja az ízt, illatot. Az meg gyorsan kioldódik, mosódik. Sok áztatásban, max romlik az állaga.
2019. máj. 25. 07:33
3/3 anonim válasza:
Nekem ez a legjobban bevált recept, amit eddig kipróbáltam. Ha nem akarsz bele tartósítószert tenni, dunsztold ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!