Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A teljes kiörlésű kenyérként...

A teljes kiörlésű kenyérként árult kenyérben a lisztet illetően miért nem csak teljes kiörlésű liszt található?

Figyelt kérdés
Az összetevőkben három féle liszt van, BL 80 búzaliszt, teljes kiörlésű búzaliszt és BL-112 liszt.

2020. jan. 16. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert ha csak teljes kiörlésüböl készítik, akkor az nagyon tömör, nehéz lenne.

Viszont a felsorolás sorrendje megegyezik a súlybani aránnyal, ami elöl van, abból van a legtöbb benne.

A legtöbb TK-nak árult pékáru alig tartalmaz ilyen összetevöt, ezért érdemes erre is figyelni.

A TK-ból készült mindig jóval tömörebb, mint a finomított és a szine nem szép barna, hanem kifejezetten szürkés!

2020. jan. 16. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A norma megengedi. Mostanában emeletek azon az értéken, amelytől lehet csak teljes kiőrlésűnek nevezni a terméket. Meg kell adni százalékban a lisztek arányát.

Léteznek olyan pékáruk, amelyben a liszt kizárólag teljes kiőrlésű.

Komoly elszánás kell ezek fogyasztásához. Nagyon tömör, durvább szerkezetű, savanykás ízű. Nehéz megszokni.

A házi sütéshez javasolt receptek is kevert lisztet tartalmaznak.

2020. jan. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
38%

en ezt szoktam sutni, ha nagyon nincs itthon kenyer, de altalaban csak teljes kiorlesu liszt van itthon. tomor, teljesen mas mint a sima kenyer, de mindenfele magokat szorok bele mert szeretem az ilyesmi kenyereket foleg sok napraforgo es tokmaggal.

500 g teljes kiőrlésű liszt

1 tasak (7 gr) instant élesztő

2 ek almaecet

2 kávéskanál só

4 dl langyos víz

0.5 ek kókuszzsír

50 g napraforgómag

50 g tökmag (vagy más kedvenc magok vegyesen)

hirdetés


elkészítés

A langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük az élesztőt, majd a többi hozzávalót is összekeverjük vele a kókuszzsír kivételével.

Kókuszzsírral vagy más zsiradékkal kikenünk egy jénait vagy más formát, vagy sütőpapírral béleljük. A tésztát beleöntjük, a tetejét kicsit megvizezzük, és kb. 1 óra alatt 200 fokon készre sütjük.

2020. jan. 16. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2020. jan. 16. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy első kettő írta. Hozzáteszem, ha valóban csak teljes kiőrlésű lisztből készülne, az erősen megemelné a kenyér mitotoxin tartalmát.
2020. jan. 17. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
mikotixinok sokszor a nem megfelelo tarolas kovetkezteben szaporodnak el, van vedekezesi lehetoseg ezert sem veszek biot semmibol, a vegyszerek urulese utan lehet a termekeket forgalomba hozni, de meg igy is kisebb a kockazat. de mindenki dontse el maga mit vesz mit nem. sok a laikus aki elolvas valamit es nem lat moge valojaban, mi micsoda. ebbel lesznek a lajkvadasz oldalak kamucikkei :)
2020. jan. 17. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!