A teljes kiörlésű kenyérként árult kenyérben a lisztet illetően miért nem csak teljes kiörlésű liszt található?
Mert ha csak teljes kiörlésüböl készítik, akkor az nagyon tömör, nehéz lenne.
Viszont a felsorolás sorrendje megegyezik a súlybani aránnyal, ami elöl van, abból van a legtöbb benne.
A legtöbb TK-nak árult pékáru alig tartalmaz ilyen összetevöt, ezért érdemes erre is figyelni.
A TK-ból készült mindig jóval tömörebb, mint a finomított és a szine nem szép barna, hanem kifejezetten szürkés!
A norma megengedi. Mostanában emeletek azon az értéken, amelytől lehet csak teljes kiőrlésűnek nevezni a terméket. Meg kell adni százalékban a lisztek arányát.
Léteznek olyan pékáruk, amelyben a liszt kizárólag teljes kiőrlésű.
Komoly elszánás kell ezek fogyasztásához. Nagyon tömör, durvább szerkezetű, savanykás ízű. Nehéz megszokni.
A házi sütéshez javasolt receptek is kevert lisztet tartalmaznak.
en ezt szoktam sutni, ha nagyon nincs itthon kenyer, de altalaban csak teljes kiorlesu liszt van itthon. tomor, teljesen mas mint a sima kenyer, de mindenfele magokat szorok bele mert szeretem az ilyesmi kenyereket foleg sok napraforgo es tokmaggal.
500 g teljes kiőrlésű liszt
1 tasak (7 gr) instant élesztő
2 ek almaecet
2 kávéskanál só
4 dl langyos víz
0.5 ek kókuszzsír
50 g napraforgómag
50 g tökmag (vagy más kedvenc magok vegyesen)
hirdetés
elkészítés
A langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük az élesztőt, majd a többi hozzávalót is összekeverjük vele a kókuszzsír kivételével.
Kókuszzsírral vagy más zsiradékkal kikenünk egy jénait vagy más formát, vagy sütőpapírral béleljük. A tésztát beleöntjük, a tetejét kicsit megvizezzük, és kb. 1 óra alatt 200 fokon készre sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!