Mely tésztafélék egészségesek, amiket a boltban lehet kapni? Továbbá melyik a jobb: durum, vagy a sima 4 vagy több tojásos tészta?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Nem vagyok érzékeny semmire, csupán érdeklődtem.
Ha valaki esetleg tudja, hogy pl. a durumtészta miért kerül sokkal olcsóbba, mint pl. a 4 tojásos Gyermelyi, vagy Aranykosár tészták?
Ha nincs vmi anyagcserebetegséged, akkor a kukoricatészta és a rizstészta használatát ajánlom. A durum sem rossz, de kevésbé egészséges, mint a fenti kettő.
Oláh-Kállai-Vadnai: reformkonyha c. alapművét javaslom elolvasására.
Ha klasszikus állagú tésztára vágysz, akkor a durumtészta. Jobb a glikémiás indexe és a fehérjetartalma. Ráadásul elfogadható durumtésztát mar kapsz 2-300 forintért. Egészségesnek persze nem mondanám, de mértékkel még mindig jobb mint a többi alap köret (fehérrizs, krumpli). A gyermelyi és tarsai csak túl vannak árazva. Én annyira nem is szeretem a tojásos tészta állagát, maximum klasszikus túrós csuszahoz veszek azt.
Az én kedvenc durumtésztám 6-700 forint, de valami mennyei. Egy normális basmati rizsből is ennyi fél kiló.
A rizs- és kukoricatésztát én annyira nem kedvelem, olasz kajához nem megy, előbbi egy ázott vacak, utóbbi meg túlságosan puliszkaízű. Gluténérzékenyeknek viszont jó alternatívák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!