ALDI-s előrecsomagolt mézeskalács tésztával tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Előző években is vettem már, mert nagyon finom, elvileg egyszerű elkészíteni és természetes összetevőkből áll. De van, amikor annyira ragacsos, hogy képtelenség gyúrni, nyújtani. Akár ugyanaz a csomag is, azaz felhasználom az egyik felét és azt sikerül rendesen nyújtani, szaggatni, másnap meg a másik fele annyira ragacsos, hogy képtelenség. Van valakinek tapasztalata ezzel? Kellene lisztet hozzágyúrni vagy mivel lehetne elérni sikert?#sütemény #tészta #liszt #karácsony #mézeskalács #Aldi #nyújtódeszka #kiszúróforma #kiszúró #nyújtófa
2019. dec. 10. 20:23
1/5 anonim válasza:
Tedd be hűtőbe, hogy lehűljön, úgy könnyebb a tésztákkal dolgozni. Ha az sem elég, akkor plusz liszt kell.
2/5 A kérdező kommentje:
Amikor csak fél csomaggal használtam fel, a másik fele egy napig hűtőben volt, úgy ragadt utána, hogy kénytelen voltam egészben megsütni, kézzel szétnyomogatva.
2019. dec. 12. 23:40
3/5 anonim válasza:
Ma sütöttem, persze hogy be kell lisztezni, csak úgy lehet dolgozni vele.
4/5 A kérdező kommentje:
Már egynél kipróbáltam a lisztezést, 150 gramm lisztet felvett úgy, hogy 40 percig gyúrtam és még a végén is ugyanúgy ragadt, pedig már alig lehetett gyúrni, annyira kemény lett a tészta. Szóval feladtam azzal, hogy ezt a ragadást nem lehet megszüntetni liszttel és azt csináltam, hogy csak kis darabonként nyújtottam és folyamatosan mozgattam a nyújtott tésztát a deszkán és állandóan vastag lisztrétegen volt. Így nem tapadt, de sajnos eléggé lisztes lett a felszíne.
2019. dec. 20. 23:03
5/5 anonim válasza:
Több éve sütök belőle karácsonyra, nem szoktam összegyúrni. Ahogy kiveszem a csomagolásból, lisztezett deszkára teszem, elfelezem, tetejét is meglisztezem és rögtön kinyújtom fél centire. Kiszaggatom, vékonyan megkenem tojással és max 8 percig sütöm. Idén csak 2 kilót vettem, de az kevés lett a családnak. Finom, puha süti lett belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!