Meg lehet enni a régebbi (kb 3-4 hónapos) tojásokat?
Levertem őket : Össze van állva a sárgája a fehérjével.Nincs kellemetlen szaga.10 darabot vertem le egyenlőre ,úgy néz ki mintha csak sárgája lenne az egész.
Tehát küllemre nem olyan mint a friss.Hűtőben volt tárolva amúgy.
Természetesen megsütném jó alaposan.
Köszönöm a választ.
Fúj, dehogy ez komoly kérdés?
Lényegtelen hol van tárolva. A tojásnak amúgy is elég a szobahőmérséklet, de akkor sem fogyaszthatók legeslegfeljebb 30 napnál tovább.
Mellesleg felhasználás előtt minden esetben javasolják a tojáspróbát: pohár vízbe beleteszed, ha lesüllyed ehető, ha lebeg a vízben, akkor már nem friss, de még fogyasztható, ha fennmarad a víz tetején, akkor kuka.
Na most ez nyilván már nem tesztelhető így, hogy előre felütötted őket (aminek semmi értelmét nem látom), de biztos lehetsz benne, hogy a víz tetején lettek volna.
Komoly kérdés amúgy :-) Köszönöm mindenkinek !
Kaptam egy hűtőszekrényt egy nénitől,és abban volt benne 40 darab.Közölte ,hogy nem tudja jók-e,meg ugyebár az időtartamot ő mondta amióta bent voltak a hűtőben.
Amúgy tojás illata volt az egésznek amit leütöttem.Semmi kellemetlen nem volt benne. Az állaga viszont túl sárga volt,ezért is tettem fel a kérdést. Ebben eddig nem voltam jártas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!