Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy tároljátok a felvágottaka...

Hogy tároljátok a felvágottakat a hűtőben?

Figyelt kérdés

Úgy nőttem fel, hogy nem igazán ettünk felvágottat, maximum egyféle volt otthon, így nem volt gond vele, elfért a saját csomagolásában a hűtőben.

A párom családjában viszont imádják a mindenféle felvágottakat, egyszerre van otthon 5-10 féléből is egy kevés akár. Anyukája ezeket mind fajtánként befóliázgatja és úgy rakja el.

Nekem ez borzalmas ötletnek tűnik, rengeteg idő és nem mellesleg sok fölösleges szemetet termelő módszer.

De más tippem egyelőre nincs, ha mindent külön kis csomagolásba bebugyolálva (doboz, viaszvászon, papír, akármi) rakok el, akkor sokkal nagyobb helyet foglal, egybepakolva egy nagy dobozba meg átveszik egymás ízét...

Ti hogy tároljátok a különböző felvágottakat? Mibe teszitek?

2019. nov. 11. 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Előcsomagoltat bontás után is hagyok a saját csomagolásában. Pultosat zacsiból kiszedve picike ételtaroló doboz, ha viaszos papírban van, akkor azzal együtt megy dobozba. Több kisméretű műanyag ételes van itthon (nem csak) ezek miatt, ezek nem foglalnak sok helyet. :)
2019. nov. 11. 10:23
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
A boltban olyan papírba csomagolják a kimért felvágottat és a sajtot is, aminek e külső fele papír, a belső fele nejlon. Egy mozdulattal elválasztható a két réteg, a nejlonban marad a felvágott és van egy hosszúkás műanyag dobozom, amiben a hűtőben tárolom, egyben az összeset. A papír meg jó a begyújtáshoz.
2019. nov. 11. 10:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tupperware éléstárban
2019. nov. 11. 10:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mielőtt tupperre váltottam ilyesmi dobozom volt

[link]

Emeletes

2019. nov. 11. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
76%

Szinte mindig a sajat csomagolasaban hagyom.

De nekem abszurd, hogy tizfele felvagott legyen otthon megbontva. Nalunk haromfelenel tobb soha nincs, es ketfelenel tobbet nem szeretek, ha meg van bontva.

Szerintem parodnal gyakorlatilag allandoan felig romlott felvagottat esznek.

2019. nov. 11. 11:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Nekem is fura, de ez van.

Nem romlott, mindegyikből csak keveset vesznek, és napi kétszer eszik belőle 4 ember, elfogynak mielőtt megromlanának, azzal nincs gond. :)

Köszi a válaszokat, majd valamit kitalálunk. :)

2019. nov. 11. 11:11
 7/8 anonim ***** válasza:
60%

Ahol tízféle felvágott van és nem csak egyfős a háztartás, ott szinte biztos, hogy nem lesznek visszafóliázva a dolgok minden felbontás után. Inkább savanyodnak a saját tartójukban, amíg valakinek már túl kellemetlen lesz a szag. Sosem értettem, minek annyiféle és ha megbontanak egyet, miért nem tudnak megenni 10 deka felvágottat 2 nap alatt?

Én kétfélét veszek és soha nem is tartanak tovább 2 napnál. Ha kell új, ott a bolt 5 percnyire, nem halmozok hogy aztán úgy kelljen összevadászni a csomagolásról, mi járt le 1 hete.

2019. nov. 11. 11:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Azt mondják, szeretik ha sokféle van otthon, lehet válogatni.

Én egyáltalán nem szeretem az ilyesmiket, szóval nekem érthetetlen, nem tudom ennél jobban elmagyarázni. De legalább tényleg elfogyasztják.

2019. nov. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!