Hogyan taroljatok a zabpelyhet, hogy ne koltozzon bele molylepke?
Figyelt kérdés
Meg a bontatlan csomagolasu papirzacskost is megtamadtak, dobhattam ki.2018. okt. 9. 15:56
1/6 anonim válasza:
Ha bontatlanban volt, akkor azt már úgy vetted. Amúgy egy zárható edényben tárold.
2/6 A kérdező kommentje:
Par honapja vettem, bontatlanul allt a konyhaszekrenyben. Lehet mar fertozott volt.
Jo ötlet. Kiontom dobozba akkor.
2018. okt. 9. 16:24
3/6 anonim válasza:
Ha benne van a molypete, akkor hiába teszed dobozba.
Trükkje, mint minden szárazárunak, hogy 2 napig legyen a mélyhűtőben, és utána tárold zárt dobozban.
4/6 anonim válasza:
A malomipari termékek esetében szinte természetes, hogy eleve petékkel "fertőzöttek". Jó ötlet a megvétel előtti fagyasztás pár napig -18-20°C-on vagy ha lehetséges, sütőben 110°C-on hősterilizálni 1/2-1 órán át. Sok esetben ez bizonyos baktériumokat is elpusztít, amelyek bélhurutot okozna egyébként.
5/6 anonim válasza:
Én is a fagyasztást ajánlom, bár még nincs benne nagy gyakorlatom. A zabpelyhünk még soha nem volt problémás, egyes olajos magvaim és maglisztjeim szoktak kukacosodni, némelyik sokkolóan hamar. A zárt üveg nem akadály számukra.
6/6 A kérdező kommentje:
Juj de okosak vagytok, milyen jo otlet a fagyasztas.
:-)
2018. okt. 10. 09:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!