Nem túl undorító, hogy a vecsési savanyúkáposztát fapapuccsal nyomkodják össze, amivel előtte a földön járkáltak?
Erjedéshez nem kosz kell, hanem tejsavbaktérium.
Tedd már fel légy szíves a videó linkjét, ahol te azt láttad, hogy abban a (fa)papucsban nyomkodják a káposztát, amiben a földön is járkálnak!
Köszönöm, hogy feltetted!
A stúdiófelvételt, ahol bemutatják a menetet, ne hasonlítsd össze a valósággal!
A valóságban nagyon is törődtek a higiéniával, mert nem volt érdekük, hogy megromoljon másfél mázsa káposzta valami kosztól.
Láttam Vecsésen a múltban ilyet, fehér lepedő volt leterítve, ott vette fel a papucsot, amivel a brutálnagy hordóba léptek. De nyugtasd magad, ma már igazi vecsési savanyú káposztát nemigen kapsz, akik eladásra termelnek, azok is mind ecettel, gyorsan savanyítanak, semmi taposás.
Egy-egy idősebb ember készít hagyományos módon, de már azok sem tapossák.
Ahogy régen a szőlőt is taposták (mezítláb!) mar már azt sem úgy csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!