Mennyi ideig kell kiáztatni a savanyúkáposztát?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de még soha életemben nem csináltam rakottkáposztát (anyu se szokott, megkérdezni se tudom). A recept úgy kezdi, hogy: "a káposztát kiáztatjuk". Gondolom vízbe teszem, hogy kiázzon, de meddig maradjon a vízben?
Kérlek segítsetek, barátomnak lesz, szeretném, ha jól sikerülne.
Köszönöm!
2016. aug. 14. 09:20
1/4 anonim válasza:
Először is megkóstolod, hogy milyen savanyú. Ha idei, új káposztából készült, nem is biztos, hogy áztatni kell. Attól függ, hogy mennyire savanyúan szereted. Ha savanyú, én legalábbis úgy szoktam, hogy zacskóstól a mosogatóba teszem, késsel a zacsi alját több helyen kiszúrom, és a csapból felülről hideg vizet engedek a zacskóba /és a benne lévő káposztára/. A víz átmossa a káposztát, alul kijön, mint a locsoló kannából. Szóval csak átöblítem a káposztát.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2016. aug. 14. 09:40
3/4 anonim válasza:
A káposztát a zacsiból tésztaszűrőn keresztül leszűröm a levétől. Megkóstolom, ha kellemesen savanyú, akkor nem mosogatom, stb. stb. Ha erősen savanyú, akkor a tésztaszűrővel együtt a csap alatt folyatom rá a hideg vizet, és közben a káposztát átforgatom a szűrőben. Ennyi elég neki, ez percek alatt kész.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindkettőtöknek, ment a zöld kéz. Finom lett:)
2016. aug. 14. 22:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!