Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy tudnám "megmenteni" a 10...

Hogy tudnám "megmenteni" a 10 kiló gyalolt káposztát?

Figyelt kérdés

Nagy hirtelenjében vettem 2 napja két 5 kilós zsákban frissen gyalolt káposztát, de nincs hozzá se uborka, se paprika úgyhogy csalamádé nem lesz belőle. Azt gondoltam hogy majd itthon kelleni fog, de se idő rá, se hozzávalók.


Hogy lehetne fagyasztani, vagy mit lehet csinálni ezzel a nagy mennyiséggel? Ha fagyasztom akkor elég vezacskózni vagy só is kell rá?


2019. szept. 28. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán kis zacskókba tedd el. Akkora mennyiségeket tegyél egybe-egybe, hogy kiolvasztás után, fel is tudd használni. Sót nem kell tenni bele, akkor levet enged.
2019. szept. 28. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy fagyasztással, vagy savanyítással.
2019. szept. 28. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Savanyított káposztának kiváló.
2019. szept. 28. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Savanyításra nincs lehetőség, mert nincs akkora edény amiben elférne 10 kiló káposzta. Marad akkor a bezacskózás.
2019. szept. 28. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Biztos, hogy nem fagyasztanám le. Megcsinálnám savanyúságnak. Ha nem savanyítással, akkor úgy mint a csalamádét, klasszikusan ecettel, ha nincs hozzá más, akkor csak úgy natúron.

Úgy is jó. Meg később, akár üvegenként is lehet bele tenni minden mást, répát reszelni, uborkát, stb stb...


Sőt, elég lenne a nagyját megcsinálni, egy részéből csinálhatnál párolt káposztát valamilyen sülttel, ha elég ecetes, az is elképesztően sokáig eláll a hűtőben romlás nélkül!

Vagy egy részéből coleslaw salátát, ha bolti majonézesre csinálod, annak szintén nagyon alacsony a pH-ja, szintén sokáig eláll a hűtőben.

Szerintem a fagyasztás az egyik legrosszabb ötlet.

2019. szept. 28. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Simán lehet fagyasztani, nem lesz semmi baja. Csak arra figyelj, akkora adagokban fagyaszd, ami egyszerre elfog.

Ha el akarod készíteni, akár salátának, akár fözni, nem olvaszd ki elötte, hanem fagyosan tedd rá vagy az ecetet, vagy úgy tedd a forró vízbe.

2019. szept. 28. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat! Még soha életemben nem csináltam savanyúságot, most így kényszerből se tudnám, mert nincs mibe rakni. Majd lesz belőle frissen saláta ahogy az egyik válaszoló ajánlotta, a többit meg lefagyasztom, hátha....

Egyébként férfi vagyok, nem túl kreatív 30 éves. :)

2019. szept. 28. 20:20
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Milyen az a gyalolt?
2019. szept. 28. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Tartósítás:

[link]

[link]

[link]

[link]

Néhány káposztás étel recept:

[link]

[link]

[link]

2019. szept. 28. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket! Sajnos nem tudok rá időt szánni, mint írtam fagyasztva lesz. 1 kilónyi káposztát lepirítok és káposztás bukta lesz belőle ma. Többre nem futja...
2019. szept. 29. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!