Hogy tudnám "megmenteni" a 10 kiló gyalolt káposztát?
Nagy hirtelenjében vettem 2 napja két 5 kilós zsákban frissen gyalolt káposztát, de nincs hozzá se uborka, se paprika úgyhogy csalamádé nem lesz belőle. Azt gondoltam hogy majd itthon kelleni fog, de se idő rá, se hozzávalók.
Hogy lehetne fagyasztani, vagy mit lehet csinálni ezzel a nagy mennyiséggel? Ha fagyasztom akkor elég vezacskózni vagy só is kell rá?
Biztos, hogy nem fagyasztanám le. Megcsinálnám savanyúságnak. Ha nem savanyítással, akkor úgy mint a csalamádét, klasszikusan ecettel, ha nincs hozzá más, akkor csak úgy natúron.
Úgy is jó. Meg később, akár üvegenként is lehet bele tenni minden mást, répát reszelni, uborkát, stb stb...
Sőt, elég lenne a nagyját megcsinálni, egy részéből csinálhatnál párolt káposztát valamilyen sülttel, ha elég ecetes, az is elképesztően sokáig eláll a hűtőben romlás nélkül!
Vagy egy részéből coleslaw salátát, ha bolti majonézesre csinálod, annak szintén nagyon alacsony a pH-ja, szintén sokáig eláll a hűtőben.
Szerintem a fagyasztás az egyik legrosszabb ötlet.
Simán lehet fagyasztani, nem lesz semmi baja. Csak arra figyelj, akkora adagokban fagyaszd, ami egyszerre elfog.
Ha el akarod készíteni, akár salátának, akár fözni, nem olvaszd ki elötte, hanem fagyosan tedd rá vagy az ecetet, vagy úgy tedd a forró vízbe.
Köszi a hozzászólásokat! Még soha életemben nem csináltam savanyúságot, most így kényszerből se tudnám, mert nincs mibe rakni. Majd lesz belőle frissen saláta ahogy az egyik válaszoló ajánlotta, a többit meg lefagyasztom, hátha....
Egyébként férfi vagyok, nem túl kreatív 30 éves. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!