Mit tudnék kezdeni több kiló, félig kiolvadt egressel, és feketeribizlivel?
Figyelt kérdés
Sajnos elromlott a hűtőnk. Nem szeretném kidobni,de nem tudom mit készítsek belőle. Mondjuk, ha az egresmártást elkészítem, akkor vissza fagyaszthatom?2018. júl. 5. 12:40
2/4 anonim 



válasza:





Mártásként is lefagyasztgyahatod, de készíthetsz lekvárt is belöle, úgy hötü nélkül is eláll több évig is.
De lehet frissen enni gyümölcshabként, süteményekbe, stb.
3/4 anonim 



válasza:





Mivel a mennyisége sok, én befőzném. Akár csak befőttnek, kuktában, majd átalakítom lekvárnak télen, amikor direkt jó a sok hő... Mondjuk ez a feketeribizlire vonatkozik, egresre nem lenne ötletem, én csak frissen eszem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
A ribizliből egy kevés szintén olvadozó reszelt almával már elkészült a dzsem.
Az egresből mártást szoktam készíteni, nagyon szeretjük húsok mellé. Azt gondoltam ki, hogy üvegekbe teszem,kis tartósítószer a tetejére és kidunsztolom cukor nélkül. Remélem, hogy így hasonló lesz az íze. Nem próbáltam még így eltenni, egyszerűbb lefagyasztani.
2018. júl. 5. 16:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!