Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Volt, hogy lángos miatt...

Volt, hogy lángos miatt kaptatok ételmérgezést?

Figyelt kérdés
Tegnap vettünk egy lángost a Balatonnál. Alapból érződött, hogy hihetetlenül elhasznált olajban sütötte meg, meg meg sem bírtam enni, mert a fokhagymás izétől olyan ehetetlen lett, hogy ki is kellett köpnöm... Romlott lehetet, vagy mi. Ilyen rossz lángost még nem ettem... Utána is rossz volt a gyomrom, meg puffadtam. De ma délutántól görcsölök és hányok, hasmenésem és tuti ez miatt. Nem tudom, egy sima lángost, hogy lehet ennyire elcseszni. Meg mi volt az a hányinger fokhagymás cucc, amit ráraktak. Sajtot pont ezért nem kértem rá.
2019. szept. 22. 20:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

Önmagában lángostól ételmérgezés vagy fertőzést kapni elég nehéz, mivel bő zsírban sül magas hőfokon. Ahhoz nagyon durva trehányságnak kell lenni, hogy az befertőződjön. A fokhagymaszósz már rizikósabb.

Ebben az esetben inkább arra gondolok, hogy a fokhagymaszósz lehet esetleg bűnös, de leginkább a típusos balatoni tocsogós lángos önmaga. Nem vagyok oda a lángosért, 1-1 alkalommal megeszem a szárazabb verziót, de a Balaton parton széles körben és méregdrágán árult két tenyérnyi lángosra ránézek és rosszul vagyok, annyira zsíros. Én azon csodálkozom, hogy azt bárki meg bírja enni akut hányás nélkül...

2019. szept. 24. 06:54
 22/28 A kérdező kommentje:

Én alapból szeretem a lángost, meg az adag sem baj... De az a fokhagymás valami, az ezer százalék, hogy romlott volt... De máshol nem szokták tényleg rákenni, itt meg, sót sem adtak, semmit... Nagyon trehány hely volt, ahogy mondjátok... Én már láttam és be sem akartam térni.

De egyébként én még ma is rosszul vagyok... Pedig szinte nem isneszek semmit... Tegnap délután is hasmenés, meg ma is...

2019. szept. 24. 11:22
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem sima, kenyérlángossal jártam így

Konkrétan hal szaga volt. Nem is tudom miért ettem meg

Aznap éjjel 2x hánytam

2019. szept. 26. 18:54
 24/28 anonim válasza:
100%

Velem nem történt ilyen, de a barátnőmmel igen.

Szörnyen fel volt puffadva, morgott a hasa és 1 percenként rohant fosni!

2019. okt. 21. 20:34
 25/28 anonim válasza:
100%

Velem megtörtént a strandon.

Miután megettem, fél órán belül elkezdett csikarni a hasam és piszkosul kínoztak a szelek.

Később hatalmasra puffadtam és iszonyatosan zuborgott a belem. Nagyon kínos volt, bikiniben meg még kínosabb. Egy óra múlva azt hittem, kezd enyhülni. De nem... Rámjött a hasmars. Rohadtul morgott a gyomrom. Majd mire a WC-re értem, kijött belőlem a lángos. Egész nap ott rohadtam a WC-n.

Utána mégvagy 3-4 napig hánytam és fostam, illetve fingodtam.

Azóta nem eszek lángost, mert félek, hogy a belemet is kifosom tőle és úgy felpuffadok, hogy ott robbanok szét.

16/L

2019. nov. 1. 09:43
 26/28 anonim válasza:
100%

Én most vagyok rosszul a lángostól.

Szörnyen puffadok, morog a hasam, hányok, fingok, fáj a fejem, böfögök és rohadtul megy a hasam.

Borzasztóan tekernek és csikarnak a beleim.🤢

2020. máj. 18. 13:33
 27/28 anonim válasza:
55%

Én már 2 napja szó szerint megállás nélkül fingok.

Strandra terveztem menni, viszont így puffadt hassal, folyamatos fingással nem érezném jól magam bikiniben.

Úúú...

17/L

2020. júl. 11. 15:55
 28/28 anonim válasza:
100%

Engem rendesen megbetegített egyszer a lángos.

Iskolában voltam és reggelire vittem magamnak.

3 óra múlva már az előző napi is kétszer kijött, olyan durván fostam tőle.

Még a mai napig is rengeteget fingok más kaják után. Azóta se jött helyre az emésztésem.

Még most is fáj a gyomrom.

2020. okt. 21. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!