Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Volt, hogy lángos miatt...

Volt, hogy lángos miatt kaptatok ételmérgezést?

Figyelt kérdés
Tegnap vettünk egy lángost a Balatonnál. Alapból érződött, hogy hihetetlenül elhasznált olajban sütötte meg, meg meg sem bírtam enni, mert a fokhagymás izétől olyan ehetetlen lett, hogy ki is kellett köpnöm... Romlott lehetet, vagy mi. Ilyen rossz lángost még nem ettem... Utána is rossz volt a gyomrom, meg puffadtam. De ma délutántól görcsölök és hányok, hasmenésem és tuti ez miatt. Nem tudom, egy sima lángost, hogy lehet ennyire elcseszni. Meg mi volt az a hányinger fokhagymás cucc, amit ráraktak. Sajtot pont ezért nem kértem rá.
2019. szept. 22. 20:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
87%

Nem.biztos hogy lángos romlott volt lehet hogy te gyomrod túl olajos zsíros dolgot nem bírja .anyukádéknak is lett bajuk ? gondolom ők is ettek lángost.

Amúgy olyat én se láttam még hogy fokhagymát eleve rá tegyenek.azt mindig külön edénybe van hogy egyéni ízlés szerint tesz mindenki rá.

2019. szept. 23. 06:09
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Viszont az olajos, nyers fokhagymás dolgokat nem bírja az epém.

2019. szept. 23. 09:46
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem, anyámék nem ettek. Én akartam, ezért beültek a legelső helyre, amit találtak. Nem tudom, miért nem ettek, de jobban jártak.

Eddig csomószor ettem lángost, semmi bajom nem volt. Foghagymát is szoktam rá tenni.

Simán valami romlott fokhagymás löttyöt raktak rá, hogy azonnal hányingerem lett. Szerintem biztos előző napi volt. Romlott olajban sült az tuti.

2019. szept. 23. 09:51
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 51 %-os, és további okoskodók!

Az valóban ételmérgezés, ha egy baktérium toxint termel, és nem a baktériumtól leszel rosszul, hanem a méregtől.

Ha viszont bakteriális vagy vírusos megbetegedésed lesz, pl az említett szalmonella, akkor az ételfertőzés.

Ez rá a helyes szakkifejezés.

Nincs azzal baj, ha valaki ezekkel nincs tisztában, csak az ne akarjon olyan dologban okos lenni, amihez nem ért.

2019. szept. 23. 10:58
 15/28 A kérdező kommentje:

Pedig ha romlott ételt eszel, az ételmérgezés.

Másrészt lehet valami vírus volt, de előtte nem volt bajom... Utána meg egyből és az íze is katasztrofális volt.

2019. szept. 23. 11:35
 16/28 anonim ***** válasza:
70%

A vírusnak meg van lappangási ideje, nem azonnal jön a hatás.

Nem bírom megérteni, miért akarsz hozzáértőnek tűnni egy olyan szakmában, amihez annyi értesz mint tyúk az abc-hez, alapfogaakal sem vagy tisztában, de azértte majd megmondod, mi micsoda.

Mondjuk ebben az országban sportot űznek ebből, itt mindenki mindenhez IS ért, meg nem csak mindent tudnak az emberek, hanem mindent jobban tudnak.

Mondjuk hasonló dilettánsoknak elő tudod adni magad, akkor ciki ez a történet, ha olyan embernek mondod, aki n csak tudni vél, hanem tényleg ért hozzá.

2019. szept. 23. 14:09
 17/28 A kérdező kommentje:

Már bocs, de ki nem sz.rja le. Egyrészt, másrészt leggyakrabban szinonímaként is használják. Továbbá a romlott fokhagymás szart, amiben elszaporodhattak a kórokozók, amit rákent az ételemre, pont, hogy ételmérgezésnek számít.

"A nyár az ételfertőzések, ételmérgezések szezonja. E két fogalom nagymértékben hasonlít egymáshoz, és még szakmai berkekben is vita van azon, hogy melyik kifejezés mit is jelent. Mindkét kifejezés eredetileg a fertőző betegségek körébe tartozó ártalmat jelentette, a különbség annyi volt, hogy a károsodást a kórokozó, vagy annak ételben felszaporodott méreganyaga váltotta-e ki."

2019. szept. 23. 15:28
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vita a szakmában, elég sok minden alapján lehet különbséget tenni. Mérgezéshez mindenképpen enned kell pl belőle, fertőzéshez nem.
2019. szept. 23. 16:29
 19/28 A kérdező kommentje:

😂😂😂

Hát én ettem belőle :D Nem ezen múlik

2019. szept. 23. 16:35
 20/28 A kérdező kommentje:
Meg komolyan magasról tojok rá, hogy minek nevezed... Még ma is rosszul voltam, pedig semmit nem ettem. Viszont szerintem így esélyesebb a vírus, ez a hanyagul elkészített lángos csak rátett.
2019. szept. 23. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!